Παρασκευή 3 Ιουνίου 2011

ΑΥΤΟΔΙΚΑΙΗ ΧΡΗΣΗ ΤΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΑΝΑΠΑΥΣΕΩΝ (ΡΕΠΟ) !!!!

Αυτοδίκαιη χρήση των Ημερήσιων Αναπαύσεων (ΡΕΠΟ) !!!!


Το Π.Δ.394/2001 στο άρθρο 1 παράγραφο 3 Αναφέρει:

«Το Αστυνομικό Προσωπικό στο οποίο δεν χορηγήθηκαν οι ημερήσιες αναπαύσεις, σύμφωνα με όσα ορίζονται στα προηγούμενα εδάφια, μετά το πέρας του δεκαπενθημέρου, κάνει, αυτοδικαίως, χρήση των οφειλόμενων ημερήσιων αναπαύσεων, κατόπιν αναφοράς - γνωστοποίησης που υποβάλει αμέσως στην υπηρεσία του, για συγκεκριμένες ημέρες τις οποίες ο Διοικητής δύναται να διαφοροποιεί εντός της ίδιας εβδομάδας που υποβλήθηκε η αναφορά, εφόσον συντρέχουν έκτακτες και απρόβλεπτες υπηρεσιακές ανάγκες».

Εμείς  Συνάδελφοι πρέπει να κάνουμε αυτοδίκαιη χρήση των ρεπό διότι  οι ίδιοι  θα προστατεύσουμε τα εργασιακά μας δικαιώματα.

Υπάρχουν Α.Τ. Και Τ.Α. στη Θεσσαλονίκη τα οποία χρωστούν σε συναδέλφους αρκετά ρεπό,
 και αφού κανένας από τους Στρατηγούς, Ταξίαρχους, Διευθυντές, Αξιωματικούς,  Διοικητές τμημάτων δεν καίγεται γι’ αυτό, και όλοι κάνουν τα στραβά μάτια (απλώς κοιτάζουν την καρέκλα τους)  στο ότι οι συνάδελφοι δουλεύουν χωρίς να ξεκουράζονται αλλά   προσφέρουν όσο το δυνατόν περισσότερο έργο, κάτω από αυτές τις συνθήκες, πρέπει να προστατεύσουμε τους εαυτούς μας βάση του Νόμου και να αφήσουμε τους Αξιωματικούς να κοιτάζουν την καρέκλα τους (Για πόσο όμως).

Οι  Συνάδελφοι που  έχουν να παίρνουν (4), (5), Και (10),(15), Ρεπό να γνωρίζουν ότι και οι ίδιοι έχουν κάποια ευθύνη διότι το παραπάνω Π.Δ. τους καλύπτει ώστε να κάνουν αυτοδίκαιη χρήση.

Όσο για τους Διοικητές Τμημάτων οι οποίοι χρωστούν πολλά ρεπό να γνωρίζουν ότι είναι εκτεθειμένοι υπηρεσιακά ίσως και ποινικά.

Α.Σ.Π.Α. Θεσσαλονίκης