Πέμπτη 28 Ιουλίου 2011

ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΗΣ ΜΑΧΙΜΗΣ ΠΕΝΤΑΕΤΙΑΣ;

ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΗΣ ΜΑΧΙΜΗΣ ΠΕΝΤΑΕΤΙΑΣ;


Επειδή πολλοί συνάδελφοι που έχουν καταταγεί μετά τον Οκτώβριο του 2010, τις μέρες αυτές αντιμετωπίζουν ένα «δίλλημα» με τον αν πρέπει η όχι να δηλώσουν να αναγνωρίσουν  ως συντάξιμου του χρόνου υπηρεσίας την μάχιμη πενταετία καταβάλλοντας εισφορές σε ποσοστό 20% επί της αποζημίωσης που λαμβάνουν για εργασία πέραν του πενθημέρου και μέχρι τη συμπλήρωση ποσού που αναλογεί σε αποζημιώσεις 60 πλήρων μηνών.

Συνάδελφοι

Όσοι θεμελιώνουν συνταξιοδοτικό δικαίωμα από 1-1-2015 και μετά θα συνταξιοδοτούνται με την συμπλήρωση είτε του 60ου έτους της ηλικίας τους, είτε 40 ετών συντάξιμης υπηρεσίας.

Δηλαδή όσοι έχουν προσληφθεί στην Αστυνομία με τις Πανελλήνιες Εξετάσεις για να πάρουν πλήρη σύνταξη χωρίς να έχουν συμπληρώσει το 60 έτος της ηλικίας τους πρέπει  να έχουν τριάντα πέντε(35)  χρόνια πραγματικής υπηρεσίας και τα πέντε (5) χρόνια της μάχιμης πενταετίας.
Επομένως πρέπει να προχωρήσουν στην διαδικασία αναγνώρισης της μάχιμης πενταετίας, διότι οι καταβαλλόμενες εισφορές σήμερα σαράντα (40) περίπου ευρώ τον μήνα για εξήντα (60) μήνες δηλαδή 2.400 ευρώ.
Επιπλέον  το όφελος που θα έχουν θα είναι πολλαπλάσιο διότι ενώ η καταβολή είναι 40 ευρώ επί 60 μήνες σήμερα ,το ποσοστό της σύνταξης που θα ελάμβαναν την επόμενη μέρα της αναγνώρισης θα ήταν στο 1/7 η 1/8 της πλήρους σύνταξης δηλαδή περίπου 200 έως 300 ευρώ μηνιαίως και για όλο το χρονικό διάστημα της συνταξιοδότησης!!!!
Στο «ψευδοδίλλημα» που τίθεται ειδικά στους πολύ νέους για το πιο συνταξιοδοτικό καθεστώς θα ισχύει μετά από χρόνια και κατά πόσο θα ήταν χρήσιμη η αναγνώριση της μάχιμης πενταετίας τότε ……η απάντηση είναι μια, όποιο συνταξιοδοτικό καθεστώς και να ισχύει , όπως και αν υπολογίζεται η πενταετία αυτή ,είτε προσθετικά , είτε συμπληρωματικά, είτε επαυξητικά θα αποδίδει πολύ περισσότερα χρήματα στο τελικό ποσό της σύνταξης  από το ποσό της εισφοράς που θα καταβληθεί για την αναγνώριση της.

Α.Σ.Π.Α