Τρίτη 31 Μαρτίου 2015

Περί ενότητας και ενιαίου ψηφοδελτίου!Άρθρο του ΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΥ Γεώργιου



Καταρχήν είναι υποκριτικό να μιλάμε ξαφνικά για ενιαίο ψηφοδέλτιο και να το κάνουμε σημαία ,όταν κατά την διάρκεια του τελευταίου Δ.Σ. που αφορούσε καθαρά το κομμάτι των επερχόμενων συνδικαλιστικών εκλογών στην πόλη μας και στο οποίο ήμουν παρών σαν απλό μέλος της Ε.Α.Υ.Θ.,δεν τέθηκε τέτοιο θέμα από κανένα μέλος αυτού. !
Κατά δεύτερον η δημιουργία εκλογικών συνδυασμών ήταν πάγιο συνδικαλιστικό αίτημα το οποίο και υλοποιήθηκε και το οποίο είναι το νόμιμο!Εκτός αυτού είναι επίσης υποκριτικό να ζητάμε ενιαίο ψηφοδέλτιο όταν ταυτόχρονα επιθυμούμε την αναγραφή του εκλογικού συνδυασμού που ανήκουμε.Κατά την ταπεινή μου άποψη, θα ήταν προτιμότερο να αναγράφεται ο βαθμός και η υπηρεσία του κάθε υποψηφίου!

Με την δημιουργία εκλογικών συνδυασμών και με την μέθοδο της απλής αναλογικής που είναι ότι πιο δημοκρατικό υπάρχει, όλοι οι εκλογικοί συνδυασμοί καταφέρνουν να έχουν εκλεγμένους αντιπροσώπους τόσο στο Δ.Σ. όσο και αντιπροσώπους στην Π.Ο.ΑΣ.Υ. με αποτέλεσμα να εξασφαλίζεται η πληθώρα απόψεων!Και έτσι δίνετε η ευκαιρία σε πολύ περισσότερους συναδέλφους να θέσουν υποψηφιότητα και να έχουν πιθανότητες εκλογής αφού οι ψήφοι για το Δ.Σ. είναι 13(και όχι 4 όπως στο ενιαίο παλαιότερα που δημιουργούνταν μικρές σκληρές κομματικές ομάδες) και οι ψήφοι για τους αντιπροσώπους της Π.Ο.ΑΣ.Υ. γύρω στους 70(εξαρτάται από τον τελικό αριθμό τον εγγεγραμμένων μελών)!Πέραν τούτου με αυτό τον τρόπο ξεπεράστηκε και το κομματικό που μάστιζε το συνδικαλισμό τόσα χρόνια αφού πλέον ο κάθε εκλογικός συνδυασμός έχει 50-100 μέλη-υποψηφίους με αποτέλεσμα και μέσα σε αυτόν να υπάρχει πολυφωνία και να εξασφαλίζετε η μη εισροή πολιτικών πεποιθήσεων και στηρίξεων.

Οι εκλογές συνάδελφοι είναι μόνο 3 μέρες για όσους δεν το έχουν αντιληφθεί και είναι στο χέρι όλων μας εκλεγμένοι και μη ,να ασχοληθούμε από κοινού για την επίλυση όλων των σοβαρών ζητημάτων που καθημερινά ταλανίζουν τον Έλληνα Αστυνομικό.
Η ενότητα και η συναδελφικότητα για όσους πραγματικά την αισθάνονται και την πιστεύουν δεν μπορεί να ξεχαστεί και να διαγραφεί μέσα σε τρία εικοσιτετράωρα!

ΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ Γεώργιος

Υποψήφιος Α.Σ.Π.Α.