Τετάρτη 13 Ιουνίου 2012

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΛΑ.Ο.Σ ΣΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ


Επίσημη συνάντηση του Προέδρου του ΛΑ.Ο.Σ Κου Γιώργου ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ με το Προεδρείο της Ένωσης Αστυνομικών Θεσσαλονίκης και της Ένωσης Αξιωματικών Κ.Μακεδονίας.
Στα πλαίσια της προεκλογικών συναντήσεων του Κου Γιώργου ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ και του Υποψηφίου Βουλευτή Θεσσαλονίκης Κου Άγγελου ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ με παραγωγικούς φορείς και εκπροσώπους εργαζομένων της Θεσσαλονίκης , πραγματοποιήθηκε σήμερα συνάντηση με τους συνδικάλιστες των δύο (2) παραπάνω Ενώσεων.
Από πλευράς των συνδικαλιστών τέθηκαν στον Κο ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ όλα τα προβλήματα του προσωπικού και των Υπηρεσιών της Θεσσαλονίκης και επιδόθηκε σχετικό υπόμνημα που συμπεριελάμβανε όλα τα προβλήματα.
Από την πλευρά του Προέδρου του ΛΑ.Ο.Σ επαναδιαβεβαιώθηκε η αμέριστη προσωπική στήριξη του και του κόμματος του ,όπως αυτή έχει εκφραστεί και στο παρελθόν.


 
ΥΠΟΜΝΗΜΑ

ΠΡΟΣ: ΠΡΟΕΔΡΟ ΛΑ.Ο.Σ. ΚΥΡΙΟ ΓΕΩΡΓΙΟ ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ

Η ΕΝΩΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ως σωματείο των Αστυνομικών  που υπηρετούν στις υπηρεσίες της Γ.Α.Δ. Θεσσαλονίκης, προσπαθεί με κάθε πρόσφορο τρόπο και μέσο για τη βελτίωση και προαγωγή των οικονομικών, κοινωνικών, ασφαλιστικών, εργασιακών συμφερόντων και δικαιωμάτων των αστυνομικών και για την καλύτερη αστυνόμευση και καταπολέμηση της εγκληματικότητας που έχει λάβει αυξητική μορφή στη σημερινή εποχή.
   Με την ευκαιρία της συνάντησης μας αυτής ,θα σας επιδώσουμε το παρόν υπόμνημα στο οποίο περιγράφονται τα σημαντικότερα προβλήματα των Αστυνομικών Υπηρεσιών της Θεσσαλονίκης και των εργαζομένων σ' αυτές, κατά την άποψή μας: 
 1. Η μη κάλυψη των κενών οργανικών θέσεων, που σήμερα ξεπερνούν τις χίλιες διακόσιες (1.200), η συμπεριφορά στο ζήτημα αυτό διαχρονικά, αλλά ειδικά τα δύο τελευταία χρόνια από πλευράς της Πολιτικής και Φυσικής μας ηγεσίας στη δεύτερη μεγαλύτερη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση και συμπρωτεύουσα τη Θεσσαλονίκη μας, μπορεί να χαρακτηρισθεί  επιεικώς απαξιωτική. Μέσα στο προηγούμενο έτος, συγκεκριμένα Οκτώβριος 2011, έχουν αποφοιτήσει από τη  Σχολή Αστυφυλάκων δύο χιλιάδες εκατό (2.100) νέοι Αστυφύλακες και στη Θεσσαλονίκη τοποθετήθηκαν μόνο δώδεκα (12)!!! , στις δε τακτικές  του 2012 και έκτακτες του 2011, ετήσιες μεταθέσεις για τη Θεσσαλονίκη "ανοίχθηκαν" με απόφαση του Α.Ε.Α. μόνο εβδομήντα πέντε (75) θέσεις!!!. Απαιτούμε και διεκδικούμε, και μάλιστα  σε συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα την κάλυψη όλων των κενών οργανικών θέσεων και ζητούμε την συνδρομή σας, καθόσον το θέμα αυτό επηρεάζει την εύρυθμη λειτουργία των υπηρεσιών, με αρνητικό αποτέλεσμα την τελική αρνητική επίδραση στις παρεχόμενες υπηρεσίες προς τον πολίτη.

  2. Η αυτονόητη προβλεπόμενη  τήρηση των κανόνων υγιεινής και ασφάλειας σε κάθε υπηρεσία ,σε κάθε αστυνομικό , όπως αυτοί έχουν θεσπιστεί, δεν εφαρμόζεται, ειδικότερα τον τελευταίο χρόνο λόγω των περικοπών των δαπανών. 

 

  3. Προβλήματα επίσης υπήρχαν ,αλλά τελευταία πολλαπλασιάζονται στην εξασφάλιση από την υπηρεσία της απαραίτητης υλικοτεχνικής υποδομής σε κάθε υπηρεσία, σε κάθε συνάδελφο και την ανανέωση αυτής σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο Προεδρικό Διάταγμα 45/2008 περί «Υγιεινής και Ασφάλειας».    

  4. Η παραβίαση των διατάξεων του Π.Δ. 394/2001 που αφορούν το ωράριο εργασίας Αστυνομικού προσωπικού, όπως δηλαδή η ανάκληση των ημερησίων αναπαύσεων χωρίς να ακολουθείται η διαδικασία που προβλέπεται, οι πολλές χρωστούμενες ημερήσιες αναπαύσεις, η μη ανακοίνωση της υπηρεσίας καθημερινά στις 14:00 μ.μ. και την Παρασκευή για μέχρι τη Δευτέρα, τα διπλά συνεχόμενα νυχτερινά ωράρια.

  5. Η μεταρρύθμιση και αναδιοργάνωση των αστυνομικών υπηρεσιών της Θεσσαλονίκης (Αστυνομικός Καλλικράτης), αποτελεί επιβεβλημένη αναγκαιότητα, ώστε να επιτύχουμε εξοικονόμηση προσωπικού και  περιορισμό  δαπάνης στέγασης των υπηρεσιών από καταργήσεις και συγχωνεύσεις υπηρεσιών και αξιοποίησης δημόσιων κτηρίων. Επίσης, αρκετές Υπηρεσίες αντιμετωπίζουν  και σοβαρά προβλήματα με τα  κτίρια τους, γεγονός που γνωρίζετε.

 7. Η ανάγκη για άμεση θεσμοθέτηση του ανθυγιεινού και επικινδύνου της εργασίας των Σωμάτων Ασφαλείας, κάτι που δεν έχει γίνει μέχρι σήμερα και το οποίο πρέπει να θεσμοθετηθεί και με τη δική σας παρέμβαση, αναγνωρίζοντας την εργασία του αστυνομικού ως επικίνδυνη, αφού συνεχώς είναι εκτεθειμένος  στην πρόληψη και στην  καταστολή του εγκλήματος.

  8. Επίσης, η τελευταία περικοπή των αποθεματικών του Ταμείου του Ιδρύματος των Παιδικών Εξοχών της Ελληνικής Αστυνομίας, κατά πολύ μεγάλο ποσοστό, έχει ως αποτέλεσμα την περαιτέρω απαξίωση της Αστυνομίας.

9. Τέλος δεν είμαστε διατεθειμένοι να δεχτούμε καμία άλλη μείωση και περικοπή στο ειδικό μισθολόγιό μας, το οποίο ήταν και είναι από τα πιο χαμηλά του δημόσιου τομέα.




ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.


Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                                           Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΠΑΔΙΩΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ                                                                            ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ ΘΕΟΦΙΛΟΣ
697518061                                                                                                             6979972444



Α.Σ.Π.Α