Τετάρτη 6 Αυγούστου 2014

Ψήφισμα Διαμαρτυρίας

Εμείς οι εργαζόμενοι στα Σώματα Ασφαλείας της Χώρας μας, Αστυνομικοί, Πυροσβέστες και Λιμενικοί, συγκεντρωθήκαμε σήμερα, 6 Αυγούστου 2014, στο κέντρο της ελληνικής πρωτεύουσας για να εκφράσουμε την έντονη αγανάκτησή μας για τη νέα αναίτια, άδικη και
καταστροφική επίθεση, που δέχονται τα ασφαλιστικά μας ταμεία, όταν μάλιστα το ίδιο το Συμβούλιο Επικρατείας έχει αποφανθεί οριστικά και αμετάκλητα ότι κακώς η Κυβέρνηση υπέπεσε το 2012 στον «πειρασμό» της τρίτης κατά σειράν σύνθλιψης των μισθολογικών μας απολαβών και της επακόλουθης αποδυνάμωσης του αξιόμαχου των Υπηρεσιών όλων των Σωμάτων.
ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΑΣΤΕ, λοιπόν, διότι το Υπουργείο Εργασίας κατέθεσε στην Ελληνική Βουλή προς ψήφιση από το Β΄ Θερινό Τμήμα της, σχετική ρύθμιση -άρθρο 221 του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Οικονομικών, με θέμα την κατάργηση της αυτοτέλειας των ασφαλιστικών ταμείων. Δυστυχώς, η Κυβέρνηση με μονομερείς αποφάσεις, εν μια νυκτί, αποφάσισε για εμάς, χωρίς εμάς. Αποφάσισε δήθεν να μας νοικοκυρέψει, ενώ είναι γνωστό τοις πάσι ότι τα Ταμεία μας και βιώσιμα είναι και δεν τυγχάνουν καμίας απολύτως κρατικής επιχορήγησης. Για ακόμα μια φορά στόχος είναι τα υπόλοιπα των αποθεματικών των Ταμείων, αποσιωπώντας ότι από τα προηγούμενα «κουρέματα» χάθηκαν στο βωμό των «αρπακτικών» της Τρόικας και της διεθνούς τοκογλυφίας, πάνω από 350.000.000 ευρώ.
Σήμερα, έρχονται να δώσουν τη χαριστική βολή στα Ταμεία μας, σ' αυτά που με πολύ κόπο και θυσίες κτίσαμε τα προηγούμενα χρόνια. Και το χειρότερο, παρά τις προσπάθειες και την επιχειρηματολογία που αναπτύξαμε προς όλες τις πλευρές για την αδικία που συντελείται, οι κυβερνώντες επιμένουν στην ψήφιση των επαχθών ρυθμίσεων, αδιαφορώντας όχι μόνο για το μέλλον του ασφαλιστικού μας συστήματος, αλλά και για αυτό ακόμα το βιοτικό επίπεδο και τις ζωές των ασφαλισμένων.
Θέλουν Ταμεία διαλυμένα, που δεν θα εξυπηρετούν τις ανάγκες όσων τα στήριξαν και τα στηρίζουν, αλλά αυτές του σπάταλου και διεφθαρμένου κράτους.
Θέλουν ασφαλισμένους πένητες, θέλουν εγκλωβισμένους χιλιάδες ασφαλισμένους με υπερώριμα συνταξιοδοτικά δικαιώματα και κατά συνέπεια ανατροπή των υφιστάμενων συνταξιοδοτικών διατάξεων.
Θέλουν την εξανέμιση του εφάπαξ βοηθήματος , κυρίως για τους νέους ασφαλισμένους.
Θέλουν αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών, κατάργηση του κοινωνικού χαρακτήρα της ασφάλισης και παράδοσή της, άνευ όρων, στην ιδιωτική με το μανδύα του επαγγελματικού ταμείου.
Θέλουν αποδόσεις που στην καλύτερη των περιπτώσεων θα είναι η επιστροφή των κρατήσεων που θα καταβάλλονται στα σαράντα χρόνια εργασιακού-ασφαλιστικού βίου και μάλιστα στην ονομαστική τους αξία.
Όλα αυτά μας προκαλούν αποτροπιασμό και θλίψη γιατί την ίδια ώρα η Κυβέρνηση δεν παραλείπει να εκθειάζει το ρόλο των ενστόλων και να μοιράζει αφειδώς ανέξοδες ευχαριστίες για την προσφορά τους στην κοινωνία και στην πατρίδα μας την Ελλάδα. Μια Ελλάδα, όμως, χρεοκοπημένη εξαιτίας συγκεκριμένων λανθασμένων πολιτικών, τη σωτηρία της οποίας καλούμαστε να πληρώσουμε όλοι εμείς και όχι εκείνοι που την οδήγησαν στην παρακμή και τη σήψη.
Κατόπιν τούτων, ΚΑΛΟΥΜΕ την Κυβέρνηση να αποσύρει το επίμαχο άρθρο 221 από το υπό ψήφιση νομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομικών, σε διαφορετική δε περίπτωση τους βουλευτές όλων των πολιτικών κομμάτων, να μη συνεργήσουν με την ψήφο τους σε μια ακόμη κατάφορη αδικία εις βάρος των ενστόλων.
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ από τους κ.κ. Βουλευτές, πρωτίστως της συγκυβέρνησης, να ακούσουν έστω και την ύστατη αυτή στιγμή, πριν από την κρίσιμη ψηφοφορία, την καθολική απαίτηση των ενστόλων για απόσυρση του επίμαχου άρθρου.
ΚΑΛΟΥΜΕ επίσης τους κ.κ. Βουλευτές, να ασκήσουν τον προσήκοντα κοινοβουλευτικό έλεγχο προς τον αρμόδιο Υπουργό Οικονομικών και το οικονομικό επιτελείο της Κυβέρνησης καλώντας το να συμμορφωθεί, αυθωρεί και παραχρήμα, με τις αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας.
Την Δευτέρα, 28 Ιουλίου 2014, αντί της προκαθορισμένης συνάντησης με τον κ. Υπουργό Οικονομικών οι εκπρόσωποι των Ομοσπονδιών μας συνάντησαν τον «αστυνομικό φραγμό» στην είσοδο του Υπουργείου Οικονομικών. Κατ' αυτόν τον απαράδεκτο τρόπο αντιμετωπίστηκαν οι εκλεγμένοι εκπρόσωποι των 70.000 εν ενεργεία Αστυνομικών, Πυροσβεστών και Λιμενικών, τρόπος που προσβάλλει τα Σώματα που υπηρετούν, αυτά καθ' αυτά.
ΥΠΕΝΘΥΜΙΖΟΥΜΕ για άλλη μια φορά στην Κυβέρνηση ότι όσο δεν εφαρμόζει το διατακτικό των αποφάσεων του Συμβουλίου της Επικρατείας, παρανομεί και ως εκ τούτου μας υποχρεώνει να εξαντλήσουμε κάθε νόμιμο μέσο για την αποκατάσταση της δικαιοσύνης.
Οι ένστολοι δεν είναι δεδομένοι κανενός, ούτε θα καταστούν όμηροι των όποιων κυβερνητικών σχεδιασμών, όταν καθημερινά δίνουν μάχες διακινδυνεύοντας τη ζωή τους.
Απαιτούν σεβασμό και θωράκιση για να είναι σε θέση να αντεπεξέλθουν στις αντιξοότητες και τους κινδύνους του λειτουργήματός τους.
Κάτω, λοιπόν, τα χέρια από τα Ταμεία μας, κάτω τα χέρια από τις τσέπες μας, τον κόπο και τον ιδρώτα μας.
Μην επιχειρείτε την δημιουργία κλίματος κοινωνικού αυτοματισμού με τον διαχωρισμό για άλλη μια φορά των εργαζομένων σε προνομιούχους και μη.
Μη χύνετε το δηλητήριο της διχόνοιας ανάμεσά μας.
Μην υπονομεύετε την ασφάλεια των συμπολιτών μας.
Αθήνα, 06 Αυγούστου 2014