Πέμπτη 2 Οκτωβρίου 2014

Μεταφορά θέσεων φοίτησης Δημοσίων Υπαλλήλων, μονίμων υπηρετούντων στις Ένοπλες Δυνάμεις, στα Σώματα Ασφαλείας, κ.λ.π

Αθήνα, 30 Σεπτεμβρίου 2014 Αρ. Πρωτ.: 314/7/7γ
Προς: Τον Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Ανδρέα ΛΟΒΕΡΔΟ
Κοιν.: 1) Πολιτικά Κόμματα 2) Υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Βασίλειο ΚΙΚΙΛΙΑ 3) Γενικό Γραμματέα Δημόσιας Τάξης  κ. Αθανάσιο ΑΝΔΡΕΟΥΛΑΚΟ 4) Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγο κ. Δημήτριο ΤΣΑΚΝΑΚΗ 5) Πρωτοβάθμιες Οργανώσεις
Σχετ.: α) Υπ' αριθ. 314/7/7 από 02-04-2014 έγγραφό μας β) Υπ' αριθ. 314/7/7α από 12-06-2014 έγγραφό μας
Κύριε Υπουργέ,
Σύμφωνα με το Νόμο 4218/2013, άρθ. 6 παρ. 4,
ΦΕΚ. Α268/10-12-2013, που αφορά τη μεταφορά θέσης φοίτησης των φοιτητών των Σχολών ή Τμημάτων Πανεπιστημίων ή ΤΕΙ, οι οποίοι είναι έμμισθοι δημόσιοι υπάλληλοι, υπάλληλοι του Δημοσίου, μόνιμα υπηρετούντες στις Ένοπλες Δυνάμεις και στα Σώματα Ασφαλείας, δίνεται η δυνατότητα μεταφοράς της θέσης φοίτησής τους σε αντίστοιχη Σχολή ή Τμήμα Πανεπιστημίου ή ΤΕΙ, που εδρεύει στην πόλη που υπηρετούν ή παρέχουν τις υπηρεσίες τους.
Αρκετοί ενδιαφερόμενοι συνάδελφοι, αλλά και γονείς αυτών, ενημέρωσαν την Ομοσπονδία ότι η συγκεκριμένη διάταξη, μέχρι πρότινος, δεν είχε τεθεί σε ισχύ γιατί εκκρεμούσε η έκδοση της προς τούτο προβλεπόμενης Υπουργικής Απόφασης, με αποτέλεσμα, ενώ είχαν πραγματοποιηθεί οι μεταγραφές των υπολοίπων φοιτητών, οι μεταγραφές των φοιτητών αστυνομικών να καθυστερούν.
Tελικά το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προχώρησε στην έκδοση της υπ' αριθ. Φ1/79383/Β3 από 21-05-2014 απόφασης του Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων, που δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ 1397 τ. Β'/02-06-2014 και επήλθε επίλυση του ως άνω προβλήματος.
Δυστυχώς, σήμερα πληροφορούμαστε ότι εσείς ως νέος Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων προωθήσατε ρύθμιση για την κατάργηση της ισχύουσας αυτής διάταξης, προκαλώντας μεγάλη αναστάτωση στους ενδιαφερόμενους και τις οικογένειές τους.
Κύριε Υπουργέ,
Παρακαλούμε να μην επιμείνετε στην πρωτοβουλία σας αυτή, αφήνοντας τα πράγματα ως έχουν με την ισχύουσα διάταξη του προκατόχου σας υπουργού κ. Κων/νου Αρβανιτόπουλου.
Καλούνται τέλος τα Πολιτικά Κόμματα και οι Βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου στους οποίους κοινοποιείται η παρούσα, να ζητήσουν την απόσυρση της κατατεθειμένης τροπολογίας και σε περίπτωση που επιμείνει ο Υπουργός, να μην την ψηφίσουν.

Για την Εκτελεστική Γραμματεία της Π.Ο.ΑΣ.Υ.
       Ο Πρόεδρος                       Ο Γενικός Γραμματέας
ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΣ Χρήστος            ΛΑΖΟΣ Παναγιώτης