Τετάρτη 16 Μαΐου 2012

Αστυνομικός βρήκε χρήματα κρατουμένου και τα επέστρεψε

Παράδειγμα μίμησης για το ήθος και την αξιοπρέπειά του έδωσε ένας αστυνομικός που υπηρετεί στο τμήμα Μεταγωγών Ιωαννίνων, όταν βρήκε τα χρήματα που είχε χάσει ένας κρατούμενος μέσα στην «κλούβα» που τον μετέφερε και έκανε ολόκληρο αγώνα για να μάθει ποιος είναι ώστε να του τα επιστρέψει!

Ο έντιμος αστυφύλακας βρήκε τα 170 ευρώ τη στιγμή που καθάριζε το υπηρεσιακό λεωφορείο και πήγε κατευθείαν στους κρατούμενους που μόλις είχαν αποβιβαστεί, για να τους ρωτήσει αν κάποιος από αυτούς έχασε χρήματα. Η αρνητική απάντηση που πήρε, δεν τον πτόησε και δεν σκέφτηκε ούτε στιγμή να κρατήσει το ποσό. Αντίθετα, αφού ενημέρωσε τον διοικητή του, πήρε την πρωτοβουλία να αναζητήσει στις φυλακές Ιωαννίνων τον άνθρωπο που το έχασε!


Η αναζήτηση κράτησε ώρες, αλλά κάποια στιγμή οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι τον ενημέρωσαν ότι ένας από τους κρατουμένους που μόλις είχαν αφιχθεί είχε χάσει το συγκεκριμένο ποσό. Ο αστυνομικός επισκέφθηκε τον κρατούμενο και, αφού βεβαιώθηκε ότι πράγματι είχε χάσει τρία χαρτονομίσματα των 100, 50 και 20 ευρώ, του τα επέστρεψε. Μάλιστα, ήταν τα μοναδικά χρήματα που είχε για να περάσει τις δύσκολες ώρες στη φυλακή κι αυτό έκανε τον τίμιο αστυφύλακα να αρνηθεί όχι μόνο τα εύρετρα που του προσέφερε ο κρατούμενος, αλλά ακόμη και το τυπικό κέρασμα ευγνωμοσύνης!