Παρασκευή 8 Ιανουαρίου 2016

Ψηφίζουμε για πρόσωπο της χρονιάς τον συνάδελφο Ανδρέα Κάππο


Διαβάστε το σχετικό αφιέρωμα του news247.gr από τον Θοδωρή Παναγιωτίδη, την 12-03-2015
Αρχιφύλακας Ανδρέας Κάππος, ο ήρωας της Πάτρας

Είναι βραβευμένος για τα ανδραγαθήματά του από την ΕΛ.ΑΣ., την Μητρόπολη Πατρών και την Διεθνή Ένωση Αστυνομικών. Το πιο πρόσφατο κατόρθωμά του ήταν το πρωί της Τετάρτης όπου για τρίτη φορά έσωσε τον ίδιο άνθρωπο που αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει
Πρόσωπο των ημερών και αστυνομικός πρότυπο, αναδεικνύεται ο 49χρονος Αρχιφύλακας της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Πατρών Ανδρέας Κάππος. Στο ενεργητικό του έχει σώσει όχι μία αλλά δεκάδες φορές τη ζωή συμπολιτών του που βρέθηκαν σε κίνδυνο, μωρά, γυναίκες, άντρες και ηλικιωμένους, θύματα τροχαίων, πνιγμών, απόπειρες αυτοκτονιών και πολλές ακόμη περιπτώσεις. Είναι από τους αρχαιότερους «Ζητάδες», είναι βραβευμένος για τα ανδραγαθήματά του από την ΕΛ.ΑΣ., την Μητρόπολη Πατρών και την Διεθνή Ένωση Αστυνομικών.

Στην Πάτρα τον αναγνωρίζουν όλοι ως ήρωα. Το πιο πρόσφατο ανδραγάθημά του ήταν το πρωί της Τετάρτης όπου για τρίτη φορά έσωσε τον ίδιο άνθρωπο που αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει θέλοντας να πέσει στο κενό από την ταράτσα πολυκατοικίας επί στη συμβολή των οδών Ζαίμη και Μαιζώνος. Ο 54χρονος άντρας αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα και ο Αρχιφύλακας Κάππος χρειάστηκε να σκαρφαλώσει από τέντες και υδρορροές για τον σώσει. Σε αντίστοιχη περίπτωση στο παρελθόν έχει σώσει έναν 60χρονο, βάζοντας μία ρόμπα γιατρού, όπου  προσποιήθηκε ότι εκείνος θα του έγραφε τα φάρμακα που του αρνούνταν στο ΙΚΑ, καθώς ο 60χρονος απειλούσε τους πάντες με άλμα στο κενό.
Έχει σώσει δύο κοριτσάκια 16 μηνών, το ένα με λαβή, επειδή πνίγηκε από μία πατάτα και έχει βγάλει από φλεγόμενο όχημα σε τροχαίο έναν 35χρονο οικοδόμο. Έχει σώσει από φλεγόμενο διαμέρισμα μία γυναίκα πηδώντας από ύψος τριών μέτρων σπάζοντας το πόδι του και έχει απεγκλωβίσει μία γυναίκα από τα συντρίμμια ενός αυτοκινήτου που έπεσε σε χαράδρα βάθους 10 μέτρων. Αποτελεί πρότυπο για τις δύο του κόρες, την Πάτρα, αλλά και την ΕΛ.ΑΣ.