Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2012

ΚΛΕΦΤΟΠΟΛΕΜΟΣ ΚΟΥΚΟΥΛΟΦΟΡΩΝ – ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Δημοσιευμένο:http://www.tanea.gr/ellada/article/?aid=4694176

Χιλιάδες πολίτες σε όλη τη χώρα βγήκαν στους δρόμους διαμαρτυρόμενοι για τα μέτρα που θα φέρει το νέο Μνημόνιο, ωστόσο οι πορείες αμαυρώθηκαν από τα σοβαρά επεισόδια που προκάλεσαν ομάδες κουκουλοφόρων σε αρκετές πόλεις.
Αποπνικτική ήταν έως αργά το βράδυ η ατμόσφαιρα στο Κέντρο της Θεσσαλονίκης, καθώς ομάδα διαδηλωτών, η οποία αποκόπηκε από την πορεία και τη συγκέντρωση στην Πλατεία Αριστοτέλους, προκάλεσε σοβαρές ζημιές σε καταστήματα και υποκαταστήματα τραπεζών ενώ εγκλώβισε διμοιρία των ΜΑΤ στη διασταύρωση των οδών Μητροπόλεως και Κομνηνών. Η ομάδα των κουκουλοφόρων έβαλε φωτιά σε κάδους απορριμμάτων και η Αστυνομία απάντησε με δακρυγόνα, προκειμένου να τους διαλύσει. Ο κλεφτοπόλεμος μεταξύ νεαρών και Αστυνομίας συνεχιζόταν μέχρι τα μεσάνυχτα και η κυκλοφορία στο Κέντρο της πόλης είχε διακοπεί.


Επεισόδια σημειώθηκαν και στην πορεία στην πόλη του Ηρακλείου. Μερίδα διαδηλωτών επιτέθηκε με πέτρες στα πολιτικά γραφεία τριών βουλευτών του ΠΑΣΟΚ. Πρώτος στόχος ήταν το πολιτικό γραφείο του Μανώλη Στρατάκη, όπου έσπασαν τα τζάμια της εισόδου και τις μπαλκονόπορτες. Στο γραφείο του Βασίλη Κεγκέρογλου αντιεξουσιαστές ανήρτησαν πανό, ενώ γύρω στις 10 το βράδυ έσπασαν την τζαμαρία και προκάλεσαν υλικές ζημιές στο πολιτικό γραφείο της βουλευτή Μαρίας Σκραφνάκη.
Περίπου 5.000 διαδηλωτές πήραν μέρος στην πορεία διαμαρτυρίας που πραγματοποιήθηκε χθες στα Χανιά. Επεισόδια σημειώθηκαν κατά τη διάρκειά της, με νεαρούς να σπάνε τζαμαρίες στο δημαρχείο αλλά και σε δύο καταστήματα τραπεζών. Σημειώνεται πως για τρίτη συνεχή ημέρα ήταν χθες υπό κατάληψη το κτίριο της Περιφέρειας Χανίων, στο οποίο παρέμεναν μέχρι αργά το βράδυ περίπου 300 νεαροί. Στους δρόμους βρέθηκαν και χθες οι πολίτες στο Ρέθυμνο, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα των συνδικαλιστικών φορέων και δίνοντας ραντεβού στο υπό κατάληψη δημαρχείο.
Σοβαρά επεισόδια σημειώθηκαν και στην πορεία διαμαρτυρίας στον Βόλο, στην οποία συμμετείχαν περίπου 10.000 διαδηλωτές. Ταραξίες προσπάθησαν να καταλάβουν το δημαρχείο της πόλης και μάλιστα έβαλαν φωτιά στο υπόγειο προκαλώντας μικρές ζημιές. Άγνωστοι προξένησαν υλικές ζημιές σε γραφεία του ΠΑΣΟΚ αλλά και σε υποκατάστημα της Eurobank, ενώ το απόγευμα προσπάθησαν να πυρπολήσουν τη Β' Εφορία, καταστρέφοντας μέρος του αρχείου της.
Υλικές ζημιές προκάλεσαν διαδηλωτές και στα πολιτικά γραφεία της βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Αντζελας Γκερέκου και του βουλευτή της ΝΔ Ν. Δένδια στην Κέρκυρα, ενώ διαδηλωτές εισέβαλαν και έκαναν ζημιές στο γραφείο του υφυπουργού Ανάπτυξης Θάνου Μωραΐτη στο Αγρίνιο.