Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2012

ΕΝΑΣ ΜΑΧΙΜΟΣ ΑΝΤΡΑΣ ΤΗΣ Υ.Μ.Ε.Τ.

Αγαπητοί συνάδελφοι -σες  χαίρεται!
Θα πληροφορηθήκατε όλοι σας τον τραγικό θάνατο του συναδέλφου μας εντός του κτιρίου της Δ.Α.Ε.Θ! Συλλυπητήρια στους οικείους του.
Καλό σου ταξίδι αγαπητέ φίλε. 
Ας επανέλθουμε τώρα στη ζοφερή πραγματικότητα και στον απόηχο των επεισοδίων της 13ης  Φεβρουαρίου 2012. Πολλοί παρέλασαν από τα τηλεοπτικά παράθυρα κατηγορώντας και ρίχνοντας την ευθύνη και πάλι στους αστυνομικούς. Είχαμε περίπου 45 καταστήματα  καμένα και κατεστραμμένα στο κέντρο της


Αθήνας. Όλοι μίλησαν  για ολιγωρία  της Αστυνομίας και συγκεκριμένα των δυνάμεων των ΜΑΤ και για ελλειπή επιχειρησιακό σχεδιασμό. Κανείς  όπως από αυτούς τους  ειδήμονες δεν τόλμησε να αναφερθεί έστω και επιδερμικά στις ελλείψεις των μέσων αντιμετώπισης τέτοιων έκρυθμων   καταστάσεων.


Αρκεί να σας αναφέρουμε κάποια  στοιχεία  των μέσων που διαθέτουν οι αστυνομικές δυνάμεις και των μέσων που διαθέτουν οι αναρχικοί, κουκουλοφόροι κ.λ.π. Οι ένστολοι διαθέτουν κράνη, μάσκες, αστυνομικές ράβδους και ασπίδες  και οι κουκουλοφόροι διαθέτουν κράνη, μάσκες, σιδερόβεργες, κοντάρια, εκρηκτικές μολότοφ  και πιστόλια φωτοβολίδων. Με λίγα λόγια είναι σε ορισμένες  περιπτώσεις καλύτερα εξοπλισμένοι και από τις αστυνομικές δυνάμεις. Πως λοιπόν ορισμένοι οι οποίοι κάθονται στην αναπαυτική και ορθοπεδική πολυθρόνα τους  μπορούν να κρίνουν την αποτελεσματικότητα των αστυνομικών δυνάμεων? Εμείς οι χαμηλόβαθμοι αστυνομικοί είχαμε εντοπίσει το συγκεκριμένο πρόβλημα από το Δεκέμβριο του 2008 και είχαμε κάνει την εξής πρόταση:
Οι αστυνομικοί οι οποίοι υπηρετούν στην ειδικές αστυνομικές δυνάμεις να εξοπλιστούν με τα καλύτερα δυνατά μέσα. Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο τραυματισμός του συναδέλφου από φωτοβολίδα όπου διαπέρασε την καλαμίδα και του προξένησε συντριπτικό κάταγμα επιγονατίδας. Είχαμε μιλήσει κάποτε για πλαστικές σφαίρες και κάποιοι μας αποκάλεσαν πραίτορες  και  υπερβολικούς.  Είχαμε μιλήσει για κάμερες στα κράνη αλλά δεν εισακουστήκαμε και ιδού τα αποτελέσματα.
Εμείς θα θέλαμε να  ζητήσουμε ειλικρινά συγνώμη από τους ιδιοκτήτες των κατεστραμμένων καταστημάτων διότι δεν μπορέσαμε ως αστυνομικοί να τους προστατεύσουμε.
Υ.Γ. Για ακόμα μία φορά η δημοσιογραφία   δεν μπόρεσε να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να ενημερώσει αντικειμενικά τους Έλληνες πολίτες, οι ευθύνες για αυτά που λέμε και πράττουμε δημόσια μας βαραίνουν όλους.