Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2012

ΝΑ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΘΕΙ Η ΑΔΙΚΙΑ

Εξόφθαλμη είναι η αδικία σε βάρος μιας ελάχιστης μερίδας παιδιών Συναδέλφων μας που επιθυμούν να εισαχθούν στις Σχολές της Ελληνικής Αστυνομίας και να συνεχίσουν τα επάγγελμα του γονέα τους. 
Στην προκήρυξη για την εισαγωγή ιδιωτών στις Σχολές της Ελληνικής Αστυνομίας του ακαδημαϊκού έτους 2011-2012 ,αναφέρεται  ως ειδική κατηγορία τα παιδιά θυμάτων-αναπήρων ειρηνικής περιόδου εν ενεργεία η εν συντάξει του Αστυνομικού προσωπικού ,χωρίς όμως να εντάσσονται και οι  ανάπηροι Αστυνομικοί της ειρηνικής περιόδου  που είναι σε κατάσταση ΜΟΝΙΜΟΥ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑΣ και οι οποίοι μπορεί να έχουν μεγάλο ποσοστό αναπηρίας και είναι παθόντες( άρθρο 42 Ν. 1481/1984).
Σε άλλη δε ειδική κατηγορία αναφέρει παιδιά Ελλήνων πολιτών που έχασαν την ζωή τους ή έχουν ανικανότητα τουλάχιστον 67% συνεπεία τρομοκρατικής ενέργειας Ν. 1977/1991 ο οποίος όμως νόμος αφορά τους παθόντες από βίαιο συμβάν και τα θύματα τρομοκρατικής ενέργειας, αδικώντας πλήρως τα παιδιά των Αστυνομικών οι οποίοι έπαθαν εν υπηρεσία από βίαιο συμβάν.
Οι ανωτέρω δύο περιπτώσεις δείχνουν μια πολύ μεγάλη αδικία για  τα παιδιά Αστυνομικών που έχουν πάθει εν υπηρεσία από βίαιο συμβάν και ευρίσκονται σε κατάσταση μονίμου διαθεσιμότητας ή έχουν ποσοστό μεγαλύτερο από το 67%.
          Καιρός να αλλάξει.

Αντώνης ΖΑΧΑΡΙΟΥΔΑΚΗΣ
Αντιπρόεδρος Οικονομικών ΠΟΑΣΥ