Πέμπτη 7 Νοεμβρίου 2013

Αστυνομικοί του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας και του Τμήματος Ασφαλείας Αναλήψεως Εξιχνίασαν 76 περιπτώσεις Διαρρήξεων

Εξιχνιάσθηκαν , έπειτα από ενδελεχή και συστηματική έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Αναλήψεως, εβδομήντα έξι (76) περιπτώσεις διαρρήξεων οικιών στις περιοχές Καλαμαριάς, Ανάληψης, Πυλαίας και Πανοράματος.
Για την υπόθεση σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 38χρονου αλλοδαπού, και τουλάχιστον δύο (2) συνεργών
του που αναζητούνται, για «Διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής», «Ληστεία», «Υπεξαίρεση» και «Εγκληματική οργάνωση».
Υπενθυμίζεται ότι ο 38χρονος συνελήφθη την 24-10-2013 στην περιοχή της Γλυφάδας, από αστυνομικούς της προαναφερόμενης Υπηρεσίας ( σχετ. το από 26-10-2013 Δελτίο Τύπου της Υπηρεσίας μας ).
Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι ανωτέρω από αρχές Ιουλίου έως τον Οκτώβριο του τρέχοντος έτους, πραγματοποίησαν εβδομήντα έξι (76) διαρρήξεις οικιών, παραβιάζοντας κεντρικές θωρακισμένες θύρες αυτών, εκμεταλλευόμενοι το γεγονός ότι ήταν ανασφάλιστες και χωρίς να αφήνουν ίχνη διάρρηξης, εισέρχονταν εντός των διαμερισμάτων κατά τη διάρκεια της νυκτερινής κατάκλισης των ενοίκων.
Από το εσωτερικό των διαμερισμάτων αφαιρούσαν χρηματικά ποσά, κοσμήματα, τιμαλφή, ηλεκτρονικές συσκευές, προσωπικά αντικείμενα των ιδιοκτητών, κλειδιά αυτοκινήτων, τα οποία σε ορισμένες περιπτώσεις αφαιρούσαν κατά τη διαφυγή τους, καθώς και τραπεζικές κάρτες ανάληψης, με τις οποίες στη συνέχεια προέβαιναν σε αναλήψεις χρηματικών ποσών.
Το ύψος του παράνομου περιουσιακού οφέλους που αποκόμισαν από την εγκληματική τους δραστηριότητα ανέρχεται τουλάχιστον στα 67.410 ευρώ και 1.000 Δηνάρια ΠΓΔΜ ενώ η συνολική χρηματική αξία των αφαιρεθέντων αντικειμένων υπολογίζεται στα 85.525 ευρώ.
Επίσης, αφαίρεσαν με σκοπό την πώληση, εννέα (9) αυτοκίνητα στην πλειοψηφία τους πολυτελή, εκ των οποίων σταδιακά βρέθηκαν πέντε (5) στην Ελλάδα και δύο (2) σε πόλη γειτονικής χώρας.
Σημειώνεται ότι, σε μία περίπτωση ένας εκ των δραστών εισήλθε σε διαμέρισμα στην περιοχή της Καλαμαριάς, από το εσωτερικό του οποίου αφαίρεσε ένα ρολόι, πλην όμως έγινε αντιληπτός από τον ένοικο και με τη χρήση σωματικής βίας κατόρθωσε να διαφύγει.
Τέλος, επισημαίνεται ότι οι δράστες για την προσέγγιση και τη διαφυγή τους από τους τόπους τέλεσης των διαρρήξεων χρησιμοποιούσαν ενοικιαζόμενα οχήματα, ένα εκ των οποίων ιδιοποιήθηκαν παράνομα και δεν το επέστρεψαν ως όφειλαν.

Η σχηματισθείσα δικογραφία θα αποσταλεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για την ταυτοποίηση, εντοπισμό και τη σύλληψη των συνεργών του 38χρονου.

Δημοσιευμένο:http://www.astynomia.gr