Σάββατο 23 Νοεμβρίου 2013

Επίσκεψη Ε.Α.Υ.Θεσσαλονίκης στο Α.Τ. Λαγκαδά

Το Προεδρείο της Ένωσης πραγματοποίησε, την  Παρασκευή 22/11/2013, επίσκεψη στο Αστυνομικό Τμήμα Λαγκαδά, προκειμένου να διαπιστώσει τα προβλήματα και τις ελλείψεις του.
Τα κυριότερα ζητήματα που απασχολούν το προσωπικό της ανωτέρω Υπηρεσίας είναι τα εξής:
- Πολλά οφειλόμενα ρεπό στο χαμηλόβαθμο προσωπικό, αλλά και στους δύο αξιωματικούς που διοικούν την Υπηρεσία αυτή. Απαιτείται η απαλλαγή της διάθεσης υπηρεσίας στα μέτρα τάξης στα δικαστήρια, αφού τώρα σε καθημερινή βάση η διάθεση δύο (2) αστυνομικών από το Λαγκαδά στα δικαστήρια, που απέχει περίπου 20 χιλιόμετρα από το κέντρο της Θεσσαλονίκης, έχει οδηγήσει στη δημιουργία εκατοντάδων οφειλόμενων ημερήσιων αναπαύσεων-ρεπό στην εν λόγω Υπηρεσία.
- Το Τμήμα, το οποίο είναι γενικής αρμοδιότητας (θέματα τάξης και ασφάλειας), έχει τη μεγαλύτερη γεωγραφική κατανομή-τομέα ευθύνης, αφού εξάλλου ο Δήμος Λαγκαδά (όρια του Α.Τ.) είναι από τους μεγαλύτερους Δήμους της Ελληνικής Επικράτειας. Αυτή τη χρονική στιγμή, δυστυχώς, η Υπηρεσία αυτή έχει μόνο ένα περιπολικό στη διάθεσή της, το οποίο είναι ασφαλείας δηλαδή δεν είναι έγχρωμο, δεν έχει φάρο ενσωματωμένο. Εάν προκύψει μεταγωγή στην Εισαγγελία και την ΥΕΕΒΕ, τι θα γίνει με τον τομέα ευθύνης, που εξάλλου καλύπτει και τον τομέα του Αστυνομικού Τμήματος Ασσήρου;
-Σήμερα το Αστυνομικό Τμήμα Λαγκαδά έχει στο κρατητήριο τρεις (3) ποινικούς κρατουμένους, ενώ πριν από λίγες ημέρες είχε δέκα (10) κρατουμένους, οι οποίοι θα έπρεπε να κρατούνται στις Δικαστικές Φυλακές και όχι στο αστυνομικό κρατητήριο, κατά παράβαση του άρθρου 66 του Π.Δ. 141/1991. Η φύλαξη των ανωτέρω αποβαίνει σε βάρος της αστυνόμευσης και δημιουργεί περισσότερα προβλήματα στους συναδέλφους.
-Απαιτείται η άμεση ενίσχυση με έναν τουλάχιστον αστυνομικό - ανακριτικό υπάλληλο, καθόσον οι πέντε (5) συνάδελφοι που εκτελούν υπηρεσία Αξιωματικού Υπηρεσίας, στην πραγματικότητα δεν μπορούν να λάβουν άδεια, διότι τότε δεν χορηγούνται ρεπό στους υπόλοιπους, λόγω των ελλείψεων.
-Τέλος, πρέπει η ηγεσία να αλλάξει το ισχύον υπηρεσιακό καθεστώς που αφορά τη συνοδεία ειδικών φορτίων και οχημάτων των Ενόπλων Δυνάμεων με οπλισμό, διότι σε αυτές τις περιπτώσεις για πολύ μεγάλα χρονικά διαστήματα το όχημα τομέα, απασχολείται με τη συνοδεία, ακόμα και ένοπλων συναδέλφων των Σχολών της Αστυνομικής Ακαδημίας ή Ενόπλων Δυνάμεων, και έτσι στη διάθεση του τεράστιου τομέα ευθύνης δεν υπάρχει περιπολικό όχημα για την αστυνόμευση.

ΕΝΩΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ
ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
ΑΡΙΘ. ΕΓΚΡ. ΠΡΩΤ.: 5995/1995
ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ 12 Τ.Κ. 54623 & ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΟΥ 326
Τ.Κ. 54121 THΛ 2310-525510 FAX 2310-539900
www.eayth. gr e-mail: eayth@yahoo.gr
 
ΑΡΙΘ. ΠΡΩΤ.:  231/2013                        ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ   22 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ  2013

 Για το Διοικητικό Συμβούλιο της Ε.Α.Υ.Θ.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                     Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
 
ΠΑΔΙΩΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ          ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ ΘΕΟΦΙΛΟΣ
         6976518061                  6979972444