Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου 2013

Περιπολικά χωρίς να περνάνε από ΚΤΕΟ

                                                                     ΑΡΙΘ.  ΠΡΩΤ.: 249/2013                         
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 11/12/2013 
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Η Ένωσή μας καθημερινά γίνεται δέκτης έντονων παραπόνων και όπως διαπιστώνει και  η ίδια , ότι πολλά περιπολικά οχήματα παραμένουν για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα ακινητοποιημένα, λόγω βλαβών, στα συνεργεία της Υποδιεύθυνσης Τεχνικών Εφαρμογών Β. Ελλάδος, οι συνάδελφοι της οποίας με φιλότιμες προσπάθειες με τον πολύ  μικρό αριθμό προσωπικού που διαθέτει, αγωνίζονται για την επισκευή των οχημάτων, όσο το δυνατόν καλύτερα και γρηγορότερα.
Ας μας απαντήσουν, πόσα οχήματα είναι ακινητοποιημένα; Πόσα οχήματα έχουν ξεπεράσει τις 200.000 ή 300.000 χλμ, τα οποία δεν παρέχουν ασφάλεια στους συναδέλφους που τα χρησιμοποιούν;
Ο νόμος - κανονισμός που αναφέρει ρητά και ξεκάθαρα για τα ΜΕΤΡΑ ΥΓΙΕΙΝΗΣ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΕΝΣΤΟΛΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ και συγκεκριμένα η διάταξη του  άρθρου 11 παράγραφος 4 του Π.Δ. 45/2008  που ορίζει ότι: « Τα υπηρεσιακά οχήματα υποβάλλονται ανά διετία σε τεχνικό περιοδικό έλεγχο»,  γιατί δεν τηρείται;  
Ουδέποτε τα περιπολικά οχήματα και οι δίκυκλες μοτοσυκλέτες έχουν υποβληθεί σε ειδικό τεχνικό περιοδικό έλεγχο σε ειδικό μηχάνημα ΚΤΕΟ.
Απλά, ελέγχονται σε «τυπικό» επίπεδο από εξειδικευμένο τεχνίτη συνάδελφο που εμπειρικά, χωρίς να διαθέτει κανένα ειδικό τεχνικό μηχανισμό, προβαίνει σε μία απλή επιθεώρηση.
Η Ελληνική Αστυνομία όμως έχει πάρα πολλές ανάγκες, για την καταπολέμηση της εγκληματικότητας και για την καλύτερη αστυνόμευση. Δυστυχώς, λόγω έλλειψης οχημάτων και πολλών ακινητοποιημένων αρκετές Υπηρεσίες στη Θεσσαλονίκη διαθέτουν μόνο ένα όχημα, το οποίο κινείται 24 ώρες το 24ωρο και διανύει εκατοντάδες χιλιόμετρα καθημερινά. Αστυνομικά Τμήματα υπαίθρου γενικής αρμοδιότητας, με ορεινή και δύσβατη περιοχή δεν διαθέτουν ειδικό όχημα τζιπάκι, ή πολλά Αστυνομικά Τμήματα ή Τμήματα Ασφαλείας  της Γ.Α.Δ.Θ. δεν μπορούν να εκτελέσουν μία μεταγωγή, επειδή το όχημά τους καλύπτει τον τομέα ευθύνης ή δεν διαθέτουν ούτε καν δικό τους περιπολικό όχημα.
Τελευταία έχουμε ένα περιπολικό όχημα να καλύπτει γεωγραφικούς τομείς ευθύνης 2 ή 3 ή ακόμα και 4 Αστυνομικών Τμημάτων, και οι συνάδελφοι να μην μπορούν να ανταποκριθούν σε όλες τις υπηρεσιακές ανάγκες. Απαιτείται άμεσα η ενίσχυση της Γ.Α.Δ.Θ. με νέα περιπολικά οχήματα. Θα αναμένουμε την ανάληψη πρωτοβουλιών από το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη.
  
ΕΝΩΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ
ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
ΑΡΙΘ. ΕΓΚΡ. ΠΡΩΤ.: 5995/1995      
ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ 12 Τ.Κ. 54623 & ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΟΥ 326
Τ.Κ. 54121  ΤΗΛ 2310-525510   FAX 2310-539900  
www.eayth.gr      e-mail: eayth@yahoo.gr         
 

   

 

Για το Διοικητικό Συμβούλιο της  Ε.Α.Υ.Θ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                  Ο  ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

ΠΑΔΙΩΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ                                                   ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ  ΘΕΟΦΙΛΟΣ                  6976518061                                            6979972444