Παρασκευή 28 Μαρτίου 2014

Α.Τ. Λευκού Πύργου Υπεράριθμες οφειλόμενες αναπαύσεις που αγγίζουν τον δυσθεώρητο αριθμό των 1.100 ημερήσιων αναπαύσεων σε 118 συναδέλφους

Θεσσαλονίκη, 28 Μαρτίου 2014
Αριθ. Πρωτ.: 51α/2014
Επίσκεψη στο Α.Τ. Λευκού Πύργου
Το Προεδρείο της Ε.Α.Υ. Θεσσαλονίκης, πραγματοποίησε σήμερα επίσκεψη στο Α.Τ. Λευκού Πύργου. Τα προβλήματα τα οποία διαπιστώθηκαν είναι πολλαπλά και πάσης φύσεως. Όπως τονίζουμε διαρκώς, το σημαντικότερο καθήκον των διοικούντων είναι να κρατείται το ηθικό και η φυσική κατάσταση των εργαζόμενων συναδέλφων σε υψηλό επίπεδο, και να μην καταπονούνται με άσκοπη, πολλές φορές, υπεραπασχόληση. Ιδιαίτερη μνεία έγινε από μέρους μας για τις υπεράριθμες οφειλόμενες αναπαύσεις που αγγίζουν τον δυσθεώρητο αριθμό των 1.100 ημερήσιων αναπαύσεων σε 118 συναδέλφους, καθώς και για την έκδοση της υπηρεσίας σε εβδομαδιαία βάση. Αναμένουμε την εναρμόνιση των διοικούντων με τα διατασσόμενα και τους Νόμους και επιφυλασσόμαστε σε αντίθετη περίπτωση.
Επιπρόσθετα, παράπονα εκφράστηκαν από τους συναδέλφους για την έλλειψη  αστυνομικού προσωπικού σε σχέση με τις αυξημένες υπηρεσιακές ανάγκες. Συγκεκριμένα, μεγάλο μέρος της αστυνομικής δύναμης του Α.Τ. Λευκού Πύργου διατίθεται καθημερινά στη φύλαξη των πολυάριθμων στόχων (η φρούρηση των οποίων πρέπει να επανεξεταστεί καθώς τα δεδομένα και οι ανάγκες έχουν αλλάξει) και στα μέτρα τάξης. Θετική έκπληξη μας προκάλεσε η διάθεση σε υπηρεσία Αξιωματικού Υπηρεσίας ενός Αξιωματικού ο οποίος διατίθεται αγόγγυστα στην υπηρεσία αυτή, όπως προβλέπεται άλλωστε, προς εξυπηρέτηση των συναδέλφων και της Υπηρεσίας. Ωστόσο, οι συνάδελφοι μας επισήμαναν πως επιβεβλημένη είναι και η ενίσχυση των Υπηρεσιών με οχήματα. Άλλωστε, ο τομέας αρμοδιότητας τους είναι μεγάλος, και δεν εξυπηρετούνται οι υπάρχουσες ανάγκες με πλημμελώς συντηρημένα οχήματα που κινούνται σε εικοσιτετράωρη βάση.
Για όλα τα παραπάνω, διαβεβαιώσαμε τους συναδέλφους πως θα γίνει ειδική παρέμβαση από το Προεδρείο μας τόσο στην Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης όσο και στην Διεύθυνση Αστυνομίας Θεσσαλονίκης.
Τέλος, δεδομένης και της μηνυτήριας αναφοράς που καταθέσαμε χθες με την Ε.Α.Υ. Κιλκίς, στον Αντιεισαγγελέα Αρείου Πάγου κ. Χαράλαμπο ΒΟΥΡΛΙΩΤΗ, σχετικά με την κατάσταση που επικρατεί από την χρόνια κράτηση ποινικών κρατουμένων στα αστυνομικά καταστήματα, το Α.Τ. Λευκού Πύργου αποτελεί ένα δυσάρεστο παράδειγμα του συγκεκριμένου φαινομένου. Στα κρατητήρια κρατούνται πέντε (5) ποινικοί κρατούμενοι, αριθμός αυξητικά μεταβαλλόμενος, οι οποίοι με τα ελάχιστα μέσα που έχουν οι συνάδελφοι για τη φύλαξή τους, απειλούν τόσο τη δημόσια όσο και την προσωπική ασφάλεια των εργαζομένων και των πολιτών που προσέρχονται για να εξυπηρετηθούν. Το πρόβλημα οξύνεται ολοένα και περισσότερο εάν συνυπολογίσουμε και τον αριθμό των συλληφθέντων λόγω αυτοφώρων αδικημάτων καθώς και των προσαγόμενων, οι οποίοι είναι ένας ικανός αριθμός αφού το Α.Τ. Λευκού Πύργου εξυπηρετεί το πιο ζωντανό και πολύβουο κομμάτι του εμπορικού κέντρου της πόλης μας.
Για όλα τα ανωτέρω, κι επειδή διαρκές και μοναδικό μέλημά μας είναι η υποχρέωση συμμόρφωσης της Διοίκησης με τους Νόμους, δεν θα επιτρέψουμε να γίνει το Α.Τ. Λευκού Πύργου, μια Υπηρεσία που καθημερινά ψυχορραγεί έχοντας θεατές όλους εμάς.