Δευτέρα 21 Ιουλίου 2014

Σχετικά με ερωτήσεις συναδέλφων αν θα πρέπει να προσφύγουν μέσω διαφόρων δικηγόρων για την απόφαση του ΣτΕ

Απαντώντας στα πολλά ερωτήματα συναδέλφων μας, σχετικά με την προσφυγή τους μέσω διαφόρων δικηγόρων στην Απόφαση ΣτΕ, αναρτούμε την σχετική ανακοίνωση που είχε εκδώσει η Ένωση Θεσσαλονίκης για το συγκεκριμένο ζήτημα.
Επίσης, σας ενημερώνουμε ότι μετά από επικοινωνία που είχαμε με τον Νομικό Σύμβουλο της ΠΟΑΣΥ κ. Χαράλαμπο Μπουκουβάλα, ο ίδιος μας προέτρεψε να αναμένουμε τις εξελίξεις αφού τις αμέσως επόμενες
ημέρες θα πραγματοποιηθούν συναντήσεις με κεντρικό άξονα την Απόφαση ΣτΕ οι οποίες θα αποσαφηνίσουν σε μεγάλο βαθμό την κατάσταση.
"Μετά από επικοινωνία του Προεδρείου της Ένωσής μας με τον Νομικό Σύμβουλο της ΠΟΑΣΥ, ο οποίος χειρίστηκε εκ μέρους της Ομοσπονδίας την αίτηση ακύρωσης της Υπουργικής Απόφασης που επέβαλε αναδρομικές περικοπές στις αποδοχές μας, σας γνωρίζουμε ότι η δημοσίευση της Απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας αναμένεται εντός της εβδομάδας, οπότε και θα εκτιμηθούν οι περαιτέρω ενέργειες που θα πρέπει να γίνουν βάσει του διατακτικού της, ώστε αυτή να τύχει εφαρμογής εκ μέρους της Κυβέρνησης. 
Αναφορικά με ερωτήσεις μελών στην Ένωση μας, αν θα πρέπει να προσφύγουν μέσω διαφόρων δικηγόρων που αποστέλλουν σχετικά έντυπα προσφυγών για να διεκδικήσουν μεμονωμένα την εφαρμογή της Απόφασης του ΣτΕ, προτρέπουμε να αναμένουμε την δημοσίευση της Απόφασης και την τεκμηριωμένη άποψη του Νομικού Συμβούλου της ΠΟΑΣΥ, χωρίς βεβαίως να αποκλείουμε την δυνατότητα οποιουδήποτε να προσφύγει μόνος του εφόσον το επιθυμεί.

Ως Ένωση εφιστούμε ψυχραιμία στους συναδέλφους μας και όχι βεβιασμένες κινήσεις σ’ αυτό το σημαντικό ζήτημα που αφορά όλο το Σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας. Για κάθε ερώτημα ή πληροφορία μπορείτε να απευθύνεστε στην Ένωσή μας. "

Α.Σ.Π.Α. Θεσσαλονίκης