Παρασκευή 25 Ιουλίου 2014

Τρίωρη σύσκεψη στο Μαξίμου και λύση για εφάπαξ αστυνομικών

Δημοσιευμένο:http://www.megatv.com
Περισσότερο από τρεις ώρες κράτησε η σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό στο μέγαρο Μαξίμου, με τη συμμετοχή του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και του υπουργού Οικονομικών.
Επί τάπητος τέθηκαν όλα τα ανοιχτά μέτωπα της κυβέρνησης ενόψει και της έλευσης της τρόικας το Σεπτέμβριο. Η κυβέρνηση "τρέχει" για να καταθέσει εντός της επόμενης εβδομάδας το πολυνομοσχέδιο για τα προαπαιτούμενα, ενώ ο Γκίκας Χαρδούβελης εξερχόμενος του μεγάρου Μαξίμου, είπε πως ακόμα υπάρχει διαπραγμάτευση για το πολυνομοσχέδιο τόσο με την τρόικα όσο και με τα υπουργεία και πρόσθεσε ότι δεν είναι σίγουρο ότι θα κατατεθεί στη Βουλή την Δευτέρα.
Στην κυβερνητική σύσκεψη δόθηκε λύση και για το θέμα του επικουρικού ταμείου των αστυνομικών, το οποίο θα μπει και αυτό στο ενιαίο επικουρικό μαζί με τα υπόλοιπα, ωστόσο το εφάπαξ των αστυνομικών θα παραμείνει στην δικαιοδοσία του υπουργείου Δημόσιας Τάξης.
Σύμφωνα με πληροφορίες για το θέμα παρενέβη και ο αρμόδιος υπουργός, Βασ. Κικίλιας, ενώ εκτιμάται πως εάν δεν είχε βρεθεί η συγκεκριμένη φόρμουλα πάρα πολλοί αστυνομικοί θα υπέβαλαν την παραίτησή τους τις επόμενες ημέρες για να προλάβουν τις αλλαγές.