Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2013

Χρήστος Φωτόπουλος: Η ΕΛ.ΑΣ. θα στερηθεί 8.000 ένστολους και τα ταµεία θα τιναχθούν στον... αέρα


Τετάρτη, 30 Ιανουάριος 2013
-∆ΗΛΩΣΕ ΣΤΗΝ «ΠΡΩΙΝΗ ΓΝΩΜΗ» Ο ΠΡΟΕ∆ΡΟΣ ΤΗΣ ΠΟΑΣΥ Χ. ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΣ

Ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Οµοσπονδίας Αστυνοµικών Υπαλλήλων Ελλάδος, Χρήστος Φωτόπουλος, o οποίος βρέθηκε το περασμένο Σάββατο στην Πάτρα, µε δηλώσεις του στην εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ ΓΝΩΜΗ» εξέφρασε την αγωνία του για το πώς η Αστυνοµία µε τις τεράστιες ελλείψεις θα φέρει σε πέρας την αποστολή της, εφόσον οι συνταξιοδοτήσεις θα είναι αθρόες.
«Έχουµε µεγάλη αγωνία για το πώς θα ανταπεξέλθουµε στην αποστολή µας, διανύουµε µια δύσκολη καµπή, οι υπηρεσίες στενάζουν και οι αστυνοµικοί υποφέρουν. Υπάρχει αβεβαιότητα σε όλο το αστυνοµικό προσωπικό, τα νέα µέτρα που επιβάλλει ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλειας για τα οικονοµικά µας είναι ό,τι χειρότερο και ενδεχόµενα οδηγήσει σε µεγάλη δύναµη του αστυνοµικού προσωπικού στη συνταξιοδότηση εντός του 2013.

Αυτό θα είναι αρνητικό και για την Αστυνοµία που θα στερηθεί 8.000 αστυνοµικούς αλλά και για τα ασφαλιστικά ταµεία τα οποία θα τιναχθούν στον αέρα», µας είπε ο κ. Φωτόπουλος, τονίζοντας πως το 2013 θα είναι µια δύσκολη χρονιά εφόσον οι δηµόσιες υπηρεσίες να αντιµετωπίζουν ολοένα και µεγαλύτερες περικοπές στα λειτουργικά τους έξοδα. Ο κ. Φωτόπουλος τόνισε πως η ΠΟΑΣΥ ενηµερώνει τους αρχηγούς των πολιτικών κοµµάτων αυτήν την περίοδο για τα σοβαρά προβλήµατα που
αντιµετωπίζουν, εκκρεµεί µια συνάντηση µε τον πρωθυπουργό Α.Σαµαρά προκειµένου να εξασφαλίσουν δεσµεύσεις για την προάσπιση των κεκτηµένων τους, διαφορετικά θα προχωρήσουν σε δυναµικές κινητοποιήσεις.
«ΠΑΡΑ ΤΙΣ ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ, ΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ ΟΡΘΙΟΙ»
Στα προβλήµατα, στις ελλείψεις σε προσωπικό και µέσα, αναφέρθηκε στη σύντοµη οµιλία του ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνοµικών Υπαλλήλων Αχαίας, Σταύρος Τσεκούρας, καλώντας τη φυσική και πολιτική ηγεσία να δώσει άµεσα λύσεις.
«Παρ’ όλες τις ελλείψεις σε προσωπικό και µέσα στεκόµαστε όρθιοι, δίπλα στον πολίτη, προσφέροντας στην κοινωνία», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τσεκούρας και τόνισε πως οι αστυνοµικοί, εν ενεργεία και συνταξιούχοι, είναι ενωµένοι και θα αγωνιστούν για να προασπίσουν τα συµφέροντά τους, αυτή τη δύσκολη περίοδο.

Ρεπορτάζ από την εφημερίδα των Πατρών "ΠΡΩΙΝΗ ΓΝΩΜΗ" Αρ.Φύλλου 3284 /30-1-2013 σελ.8
Διαβάστε ολόκληρο το ρεπορτάζ απευθείας στην πηγή: 
http://www.gnomip.gr/admin/pdf/1359558474.pdf