Σάββατο 23 Μαρτίου 2013

Σε παρατεταμένο καθεστώς "απαιδευσίας" τα ΜΑΤ της Θεσσαλονίκης εξαιτίας των ... εκτός έδρας


Σε παρατεταμένο καθεστώς "απαιδευσίας" τα ΜΑΤ της Θεσσαλονίκης εξαιτίας των ... εκτός έδρας
Σε μια εξαιρετικά σοβαρή καταγγελία προχώρησαν σήμερα αστυνομικοί που υπηρετούν στα ΜΑΤ και στην ΥΜΕΤ της Θεσσαλονίκης, την οποία διασταυρώσαμε και από τοπικούς συνδικαλιστές, που σχετίζεται αφενός με το επίπεδο της εκπαίδευσης των υπηρετούντων στις δύο αυτές νευραλγικές υπηρεσίες, αφετέρου με τα άμεσα συναρτώμενα μισθολογικά ζητήματα.
Όπως συγκεκριμένα υποστηρίζεται, χάνεται σε απροσμέτρητο ... βάθος χρόνου η τελευταία φορά που έγινε συστηματική εκπαίδευση ακόμα και για σχηματισμούς στις εγκαταστάσεις της
Ρεντίνας κι αυτό η διοίκηση αρνείται να υπογράψει τα εκτός έδρας του προσωπικού. Ενώ για παράδειγμα στην Αθήνα αυτό αποτελεί καθεστώς,ούτως ώστε ΜΑΤ και ΥΜΕΤ εκτός του ειδικού επιδόματος των 150 ευρώ να έχουν επιπλέον έσοδα ακόμη και να μην μετακινούνται για εκπαίδευση, στην Θεσσαλονίκη αυτό έχει προ πολλού καταργηθεί.
Σύμφωνα με όσα λέγονται, επειδή προ αμνημονεύτου χρόνου είχε διαπιστωθεί ότι διμοιρία που εκτελούσε υπηρεσία φύλαξης του τουρκξικού προξενείου εμφανίζονταν στα χαρτιά να εκπαιδεύεται στη Ρεντίνα, η τοπική ηγεσία έκοψε όλα τα εκτός έδρας (άνω των 60 χιλιομέτρων από την έδρα) πλην αυτών που εκτελούνται βάσει διατεταγμένης εντολής.
Αυτό όμως έχει αποτέλεσμα πρώτον να έχουν κοπεί και μάλιστα με το μαχαίρι όπως συνομολογείται οι εκπαιδεύσεις και δεύτερον να υπάρχει έντονη δυσφορία στις τάξεις των υπηρετούντων καθώς δεν αποφεύγονται οι αναπόφευκτες συγκρίσεις με τα προνόμια που απολαμβάνουν οι εν Αθήναις συνάδελφοι τους.

http://www.bloko.gr
.