Παρασκευή 22 Μαρτίου 2013

Α.Σ.Κ.Α.: Φαλήρισε από ρευστότητα το Ε.Τ.Ε.Χ.!


Παρασκευή, 22 Μάρτιος 2013
-ΑΔΕΣΜΕΥΤΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ - ΑΣΚΑ
Στην τελευταία συνεδρίαση του ΤΕΑΠΑΣΑ αποφασίσθηκε η κεφαλαιοποίηση ποσού περίπου 1,5 εκ. € από το αποθεματικό του Ε.Τ.Ε.Χ. μιας και λόγω των μειωμένων χρηματικών εισροών από ασφαλιστικές κρατήσεις, ήταν αδύνατη η καταβολή του διμηνιαίου μερίσματος των συνταξιούχων μετόχων του Ταμείου της πρώην Χωροφυλακής.
Η εξέλιξη αυτή είναι ιδιαίτερα δυσμενής σε βάρος των εν ενεργεία ασφαλισμένων του Ταμείου και κυρίως των νέων αφού αν συνεχιστεί η πρακτική αυτή, η πτώχευση θα επέλθει με μαθηματική ακρίβεια.
Το πρόβλημα έρχεται να επιδεινώσει και το "πάγωμα" προσλήψεων στην Ελληνική Αστυνομία για τα επόμενα δύο χρόνια, που σε συνδυασμό με το αναμενόμενο κύμα συνταξιοδοτήσεων θα επιφέρουν σοβαρότατο πλήγμα στα έσοδα του ταμείου.
Συνεπώς δεν υπάρχει πλέον κανένα περιθώριο της Διοίκησης για αναβλητικότητα στη λήψη άμεσα αποφάσεων που θα διασφαλίσουν τη βιωσιμότητα του, ενημερώνοντας παράλληλα τους μετόχους του για τα σενάρια που μπορεί να επιλεγούν για να μην οδηγηθεί το πάλαι ποτέ "υγιές" Ταμείο στην κατάρρευση.

Α.Σ.Κ.Α.
http://askapoasy.blogspot.gr