Σάββατο 23 Μαρτίου 2013

Δυσοίωνο το συνταξιοδοτικό «μέλλον» των αστυνομικών – Ετοιμάζουν νέες κινητοποιήσεις


Παρασκευή, 22 Μάρτιος 2013
-Γίνονται προσπάθειες για την βιωσιμότητα του ασφαλιστικού συστήματος(Φωτό - Βίντεο) 

Δυσοίωνο προβλέπεται τόσο το συνταξιοδοτικό όσο και το μισθολογικό «μέλλον» των αστυνομικών υπαλλήλων αλλά και των αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ. μετά και τις τελευταίες εξελίξεις από την εφαρμογή και του τρίτου Μνημονίου και τις επερχόμενες νέες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις.

Αυτό αναφέρθηκε μεταξύ άλλων κατά τη διάρκεια ημερίδας που διοργανώθηκε από την Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αχαΐας και την Ένωση Αξιωματικών ΕΛ.ΑΣ. Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος στο χώρο του Επιμελητηρίου με την παρουσία εκπροσώπων της ΠΟΑΣΥ αλλά και της ΠΟΑΞΙΑ.
Οι συνδικαλιστές  επεσήμαναν πως είναι δικαιολογημένη η αγωνία των συναδέλφων τους και για αυτό γίνεται μια προσπάθεια ενημέρωσής τους για την υφιστάμενη κατάσταση αλλά και για το μέλλον.

Όπως τόνισε μεταξύ άλλων ο υποστράτηγος Κωνσταντίνος Τσουβαλας, προϊστάμενος του Κλάδου Οικονομοτεχνικών και Πληροφορικής ΑΕΑ οι μειώσεις που έχουν ψηφιστεί να γίνουν τόσο στους μισθούς των εν ενεργεία αστυνομικών όσο και στις κύριες αλλά και επικουρικές συντάξεις είναι μεγάλες, ενώ αυτή την χρονική περίοδο γίνεται μια προσπάθεια ώστε να καταστεί βιώσιμο το ασφαλιστικό σύστημα. Στόχος είναι να επιλυθούν σοβαρά προβλήματα και να αποτραπεί η μαζική έξοδος των αστυνομικών από την ΕΛ.ΑΣ. κάτι που μπορεί να οδηγήσει σε κατάρρευση του ταμείου.

Μεταξύ άλλων μίλησαν η αστυνόμος Α’ Μαριάννα Μοντανίνο, προισταμένη του γραφείου Συνταξιοδοτικών Υποθέσεων ΕΛ.ΑΣ., ο Βασίλειος Πανταζής στέλεχος του γραφείου Συνταξιοδοτικών Υποθέσεων και ο ταξίαρχος Νικόλαος Χριστολουκάς πρόεδρος του ΤΕΑΠΑΣΑ κ.α.


Ετοιμάζουν νέες κινητοποιήσεις
Μιλώντας στα ΜΜΕ οι συνδικαλιστές επισήμαιναν  πως «δυστυχώς η κατάσταση η οποία έχει περιέλθει το Σώμα είναι άσχημη με ένα αβέβαιο συνταξιοδοτικό καθεστώς στο οποίο δεν γνωρίζουμε τι πρέπει να κάνουμε. Φοβούμενοι όμως όλο αυτό νομίζουμε ότι το καλύτερο είναι να υπάρχει μία έγκυρη ενημέρωση και άμεση από τους ειδικούς».

Και πρόσθεσαν: «Όμως αυτή η αβεβαιότητα έχει ως επακόλουθο να οδηγούνται πολλοί αστυνομικοί στην πρόωρη συνταξιοδότηση ενώ θα μπορούσαν να παραμείνουν αρκετά χρόνια ακόμα στο Σώμα. Σε συνδυασμό με το ότι δε θα γίνουν και προσλήψεις, να συρρικνώνεται διαρκώς το προσωπικό και το αποτέλεσμα να είναι να μην μπορούμε να ανταπεξέλθουμε στο δύσκολο πια έργο που έχει να κάνει με την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας. Σε κάθε περίπτωση δεν μπορούμε να παραμένουμε άλλο έτσι».

Παράλληλα τόνισε πως για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα βρίσκονταν εν αναμονή, όμως «από εδώ και πέρα πλέον είναι μονόδρομος οι κινητοποιήσεις και οποιασδήποτε μορφής αντίδραση αποφασιστεί από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων».