Τετάρτη 25 Ιουνίου 2014

Αστυνόμευση στα Χαρτιά Ναι, στην Πράξη Οχι

Για μία ακόμη φορά ακούσαμε σε ραδιοφωνική συνέντευξη έναν  απλό πλέον πολίτη, πρώην πολιτικό και επί σειρά ετών βουλευτή, υπουργό, αντιπρόεδρο Κυβερνήσεων να λέει πως «χρειάζονται οι περίπου μισοί δημόσιοι υπάλληλοι» και πως  «Στα 1.000 άτομα  στην Ελλάδα έχουμε τους περισσότερους ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΣ, εκπαιδευτικούς και  υγειονομικούς υπαλλήλους του κράτους, σύμφωνα με την
στατιστική»,
Προφανώς δεν γνωρίζει πως οι αριθμοί δεν λένε πάντα την αλήθεια ή μπορεί να το γνωρίζει αλλά στη συγκεκριμένη περίπτωση τον εξυπηρετεί να το αγνοεί.
Προφανώς δεν έτυχε να χρειαστεί κάποια στιγμή να καλέσει την Άμεση Δράση και να αργήσει το περιπολικό να προσέλθει γιατί είχε άλλα 4-5 σήματα σε εκκρεμότητα ή κάλυπτε τομείς 4 τμημάτων ταυτόχρονα ή κάλυπτε τον μισό νομό.
Προφανώς δεν γνωρίζει πώς είναι να φοβάσαι να κυκλοφορείς μετά από κάποιες ώρες σε ορισμένες περιοχές γιατί οι Αστυνομικές περιπολίες αδυνατούν να περιπολήσουν από όλο τον τομέα τους καθώς αυτό είναι ανέφικτο  να γίνει μόνο από ένα περιπολικό ή και από κανένα περιπολικό γιατί δεν υπάρχει το προσωπικό να το επανδρώσει ή σε πολλές περιπτώσεις δεν υπάρχουν καν περιπολικά.
Οι αριθμοί κ.Πάγκαλε ΔΕΝ ΛΕΝΕ ΠΑΝΤΑ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ,
γι’αυτό και θα μου επιτρέψετε να υπενθυμίσω σε εσάς και σε όλους τους πολίτες αυτής της χώρας πως:
Kάθε χρόνο προστίθενται στην Αστυνομία και νέες αρμοδιότητες, νέα πάρεργα χωρίς να γίνεται η ανάλογη ενίσχυση σε προσωπικό.
Κάθε χρόνο προστίθενται και νέες φρουρήσεις στόχων(δημόσια κτίρια, ιδρύματα, ιδιώτες κλπ)   χωρίς να γίνεται η ανάλογη ενίσχυση σε προσωπικό.
Κάθε μέρα αστυνομικά οχήματα εκτελούν υπηρεσία φρούρησης διαφόρων στόχων, αντί της υπηρεσίας της εποχούμενης περιπολίας όπως θα έπρεπε σύμφωνα με τα ισχύοντα και αναγραφόμενα στον πίνακα διάταξης υπηρεσίας…...
Συνεχώς δημιουργούνται επιτελικές υπηρεσίες,
Η ύπαρξη πάρα πολλών Αστυνομικών Τμημάτων δεν συνεπάγεται και καλύτερη Αστυνόμευση των περιοχών που βρίσκονται αυτά τα τμήματα, όπως έχει περάσει αυτό στη συνείδηση του πολίτη..Αντίθετα συνεπάγεται  περισσότερες θέσεις σε γραφεία.
Η γραφειοκρατία στην Αστυνομία αντί να μειώνεται αυξάνεται.
Συχνά εξαγγέλλεται από την Φυσική ή την Πολιτική Ηγεσία του Σώματος  πως οι Αστυνομικοί θα βγουν επιτέλους από τα γραφεία για  να διατεθούν στην αστυνόμευση, στην πράξη ποτέ αυτό δεν εφαρμόστηκε….
Όλα τα προαναφερόμενα και πολλά άλλα στερούν τον Αστυνομικό από την δυνατότητα εκπλήρωσης στον επιθυμητό βαθμό της κύριας αποστολής του που είναι  η ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ του ΠΟΛΙΤΗ,η ΤΗΡΗΣΗ της ΤΑΞΗΣ και η ΕΜΠΕΔΩΣΗ του ΑΙΣΘΗΜΑΤΟΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ  και είναι ο λόγος που αν και έχουμε την μεγαλύτερη αναλογία Αστυνομικών ανά 1000 κατοίκους στην πράξη δεν έχουμε την ανάλογη  Αστυνόμευση.
Συνεπεία των άνω, είναι επιτακτική ανάγκη προκειμένου να μην εξέρχονται λανθασμένα συμπεράσματα να γνωστοποιηθεί στους πολίτες από την Φυσική ή από την Πολιτική μας Ηγεσία ο ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ των  ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ που ΔΙΑΤΙΘΕΝΤΑΙ για την προστασία του πολίτη και όχι αυτός που φαίνεται στα χαρτιά.
Τελειώνοντας θα ήθελα να βεβαιώσω τους πολίτες πως όσοι Αστυνομικοί βρίσκονται στο πεζοδρόμιο ΠΟΤΕ δεν θα αφήσουν οποιονδήποτε και κυρίως κανέναν άνεμο να αφαιρέσει την Ελληνική Σημαία.

Θεσσαλονίκη, 25-6-2014

Με εκτίμηση

Αλέξανδρος Π.  ΣΦΕΛΙΝΙΩΤΗΣ,
 Μέλος Δ.Σ. Π.Ο.ΑΣ.Υ.