Δευτέρα 23 Ιουνίου 2014

Έπειτα από επισταμένη έρευνα Αστυνομικών της Δ. Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα η οποία προμηθευόταν και διοχέτευε στην αγορά πακέτα τσιγάρα και καπνού...

Εξαρθρώθηκε, έπειτα από επισταμένη έρευνα αστυνομικών της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης, εγκληματική ομάδα, η οποία προμηθευόταν και διοχέτευε στην αγορά, πακέτα τσιγάρα και καπνού, τα οποία δεν έφεραν την ειδική ταινία φόρου κατανάλωσης του Ελληνικού Δημοσίου.

Σε ταυτόχρονες αστυνομικές επιχειρήσεις που πραγματοποιήθηκαν πρωινές ώρες της 20-06-2014, στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου πόλης
συνελήφθησαν, δύο ομογενείς, ηλικίας 27 και 52 ετών (υιός - μητέρα) και 55χρονη αλλοδαπή συνεργός τους, καθώς κατελήφθησαν επ’ αυτοφώρω να διακινούν (537) πακέτα τσιγάρων, τα οποία είχαν αποκρύψει σε βαλίτσα.

Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίσθηκε δικογραφία για Σύσταση Συμμορία, παραβάσεις Νόμων Περί Τελωνειακού Κώδικα, Ρυθμίσεως Ζητημάτων που αφορούν τη Φορολογία καπνού και του Νόμου Περί Πρόληψης και Καταστολής Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες,

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, τα μέλη του κυκλώματος, με σκοπό την πώληση λαθραίων τσιγάρων και κατ΄επέκταση τον προσπορισμό παράνομου οικονομικού οφέλους, συγκρότησαν και εντάχθηκαν σε εγκληματική ομάδα (συμμορία), με διαρκή δραστηριότητα και συγκεκριμένη μεθοδολογία.

Παράλληλα, αναφορικά με τους ρόλους και την εσωτερική διάρθρωση της σπείρας, διαπιστώθηκε ότι ο 27χρονος άντρας προμήθευε με αδασμολόγητα πακέτα τσιγάρα την 52χρονη μητέρα του, η οποία με τη σειρά της τα διοχέτευε σε κεντρική αγορά της Θεσσαλονίκης. Ως ενδιάμεσο σταθμό φύλαξης και απόκρυψης του παράνομου εμπορεύματος, χρησιμοποιούσε κατάστημα που διατηρούσε η 55χρονη συνεργός τους. Τα χρήματα που αποκόμιζαν από την παράνομη δραστηριότητα, κατέληγαν στον 27χρονο, ο οποίος και τα διαχειριζόταν.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης , διαπιστώθηκε ότι ο 27χρονος, ευρισκόμενος σε διαμέρισμα που διατηρεί στην περιοχή του κέντρου, παρέδωσε στην μητέρα του βαλίτσα με λαθραία τσιγάρα, την οποία λίγο αργότερα παρέλαβε και απέκρυψε η 55χρονη συνεργός τους στο κατάστημά της.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε δύο διαμερίσματα που χρησιμοποιούσαν τα μέλη της σπείρας, καθώς και σε έλεγχο που τους έγινε, βρέθηκαν στην κατοχή τους και κατασχέθηκαν συνολικά:

5.326 αδασμολόγητα πακέτα τσιγάρα
67 λαθραία πακέτα καπνού
525 ευρώ προερχόμενα από πώληση λαθραίων τσιγάρων και
5 κινητά τηλέφωνα που χρησιμοποιούσαν για τις συνεννοήσεις τους και τις παράνομες συναλλαγές τους

Οι συλληφθέντες , με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.


Δημοσιευμένο:http://www.astynomia.gr