Παρασκευή 22 Μαΐου 2015

Άμεση κατάταξη των ήδη επιτυχόντων στις Σχολές της Αστυνομίας. Η ασφάλεια των πολιτών δεν αριθμητικό πρόβλημα προς λύση.

        Θεσσαλονίκη, 22 Μαΐου 2015
                                                                                           
   Με τη δημοσιοποίηση της προκήρυξης για την εισαγωγή στις Αστυνομικές Σχολές, μέσω Πανελληνίων εξετάσεων έτους 2015, υποδηλώνεται η αδιαφορία και απαξίωση των υπευθύνων για τις ανάγκες του Σώματος και του έργου που παράγουμε.

   Η Ελληνική Αστυνομία έχει «καταδικαστεί» τα τελευταία χρόνια στην έλλειψη αστυνομικού προσωπικού και οι ήδη επιτυχόντες εισακτέοι αναμένουν ακόμα την πρόσληψή τους.
   Ο φετινός αριθμός των εισακτέων στη Σχολή Αστυφυλάκων καθορίστηκε σε διακόσιους πενήντα (250) και σε σαράντα (40) στη Σχολή Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας. Οι επιτυχόντες δε, θα εγγραφούν στις οικείες Σχολές κατά το ακαδημαϊκό έτος 2016-2017. Ο αριθμός αυτός είναι μηδαμινός σε σχέση με τις ανάγκες του Σώματος και της κοινωνίας.
  ΑΝ αναλογιστεί κανείς ότι για χρόνια ολόκληρα η Ελληνική Αστυνομία δεν προσλαμβάνει νέο προσωπικό ενώ ταυτόχρονα πολλοί συνάδελφοί μας συνταξιοδοτούνται, αντιλαμβάνεται γιατί συνεχώς τονίζουμε την οριακή λειτουργία των Αστυνομικών Υπηρεσιών.
   Προ λίγων ημερών, ο Υπουργός μας κ. Ιωάννης Πανούσης απαντώντας σε επερώτηση Βουλευτών (την οποία επισυνάπτουμε) όσον αφορά τους επιτυχόντες στις Σχολές της Αστυνομίας, προς τιμήν του, ανέφερε ότι έχει αιτηθεί τον χαρακτηρισμό τους ως προστατευόμενα μέλη των  οικογενειών τους για όλο το χρονικό διάστημα που δεν φοιτούν, καθώς και την πρόσληψη – κατάταξη των επιτυχόντων του έτους 2014 κατά το ακαδημαϊκό έτος 2015-2016.
   Επειδή τα θέματα αυτά δεν αφορούν μόνο το προσωπικό της Ελληνικής Αστυνομίας αλλά όλους τους Πολίτες πρέπει άμεσα να γίνουν δεκτά από τους αρμοδίους χωρίς καμία καθυστέρηση. Σε περίπτωση αρνητικής απάντησης υποβαθμίζονται εκ νέου όχι μόνο οι παρεχόμενες Αστυνομικές Υπηρεσίες αλλά μένει έκθετη όλη η κοινωνία.
   Η Ένωσή μας παρακολουθεί και αναμένει την εξέλιξη του θέματος και δηλώνουμε ότι όσοι κρατάνε στα χέρια τους το μέλλον της Ελληνικής Αστυνομίας θα βρεθούν προ των ευθυνών τους αν αντιμετωπίσουν το ύψιστο αγαθό της ασφάλειας των πολιτών και των Αστυνομικών σαν αριθμητικό πρόβλημα προς λύση.


                                         Για το Διοικητικό Συμβούλιο

           Ο Πρόεδρος                                                     Ο Γεν. Γραμματέας

   ΠΑΔΙΩΤΗΣ Δημήτριος                                           ΚΑΛΕΥΡΑΣ Αλέξανδρος


ΠΗΓΗ:www.eayth.gr