Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2015

Η Ε.Α.Υ.Θ. επισκέφθηκε τα σύνορα της Ειδομένης!Τραγικές οι συνθήκες εργασίας των συναδέλφων και οι εικόνες που αντίκρισαν!

To Δ.Σ. της Ε.Α.Υ.Θ. επισκέφθηκε πριν λίγο τους συναδέλφους της Υ.ΜΕ.Τ. που εκτελούν από σήμερα υπηρεσίες στα σύνορα μεταξύ Ελλάδας και Σκοπίων και συγκεκριμένα στην Ειδομένη Κιλκίς.
Οι εικόνες που αντικρίσαμε είναι πραγματικά θλιβερές τόσο για τους συναδέλφους,όσο και για τους πρόσφυγες.

Οι συνάδελφοι της ΥΜΕΤ καθώς και των άλλων υπηρεσιών που βρίσκονται στο σημείο,καλούνται να εργαστούν επί 8 και πλέον συνεχόμενες ώρες σε άθλιες συνθήκες εργασίας  χωρίς η Υπηρεσία να τους παρέχει τα τελείως απαραίτητα(χειρουργικές μάσκες,γάντια).Είναι τοποθετημένοι 5 μέτρα πριν τα σύνορα και κρατούν το πλήθος,με αποτέλεσμα την συχνή σωματική επαφή και  τις μικροεντάσεις.



Η Ε.Α.Υ.Θ. επικοινώνησε άμεσα με την Φυσική Ηγεσία και ζήτησε την τοποθέτηση κιγκλιδωμάτων τα οποία θα μειώσουν εις το ελάχιστο την σωματική επαφή συναδέλφων και προσφύγων και τις εντάσεις που προκαλούνται λόγω αυτής, και με αυτό τον τρόπο θα εξυπηρετούνται καλύτερα και οι ίδιοι οι πρόσφυγες ώστε να μην συνωστίζονται μαζικά κατά την διάρκεια της καταγραφής και των ελέγχων.


Επίσης, θα πρέπει να γίνει καταμερισμός του φόρτου εργασίας  και σε άλλες υπηρεσίες οι οποίες μπορούν να συμβάλλουν από την Γ.Α.Δ.Θ. καθώς επίσης και  σε όλους τους όμορους νομούς διότι οι συνάδελφοι της Υ.ΜΕ.Τ. έχουν μετατραπεί ειδικά το τελευταίο 5μηνο σε μπαλάκι του τένις και καθημερινά ζουν έναν υπηρεσιακό Γολγοθά.

Σκοπιές άλλων υπηρεσιών, γήπεδα, δικαστήρια, πεζές περιπολίες, επί 15 μέρες μία Μυτιλήνη, μέτρα τάξης σε πορείες, με τις Ημερήσιες Αναπαύσεις που τους οφείλονται να φτάνουν τις 10 και πλέον και η δύναμη της κάθε διμοιρίας να μην επαρκεί για να καλυφθούν οι ανάγκες.

Μόνο σήμερα κλήθηκαν 4 διμοιρίες να μεταβούν εκεί σε κυλιόμενο ωράριο εργασίας 10 και πλέον ωρών η κάθε μία από αυτές λόγω και της απόστασης που πρέπει να καλύψουν.
Η Ε.Α.Υ.Θ. θα παρακολουθεί από κοντά τις εξελίξεις στο συγκεκριμένο ζήτημα και ζητάει την άμεση βελτίωση των συνθηκών εργασίας και των κανόνων υγιεινής και ασφάλειας των συναδέλφων.