Δευτέρα 15 Ιουνίου 2015

Καθολική απαίτηση η αναθεώρηση του Κώδικα Μεταθέσεων!

  Κύριε Υπουργέ,
  Τα τελευταία χρόνια όλες οι Ενώσεις Αστυνομικών Υπαλλήλων ανά την χώρα και η Ομοσπονδία μας κρούουν τον «κώδωνα του κινδύνου» για την ολοένα και αυξανόμενη έλλειψη προσωπικού στις Αστυνομικές Διευθύνσεις της επικράτειας.
   Οι τακτικές μεταθέσεις της φετινής χρονιάς επιβεβαίωσαν ότι ακόμα και οι λιγοστές θέσεις που ανοίγουν καταλαμβάνονται κυρίως από συναδέλφους ειδικών κατηγοριών.

   Το σύστημα μεταθέσεων είναι πλέον αναχρονιστικό και σε πολλές περιπτώσειςάδικο.
   Όπως είχατε δηλώσει, βασική προτεραιότητά σας είναι η αλλαγή του Π Δ . που αφορά τον Κώδικα Μεταθέσεων αλλά μέχρι σήμερα καμία εξέλιξη δεν έχει σημειωθεί προς αυτήν την κατεύθυνση.
   Ωστόσο, από την Ομοσπονδία μας έχουν κατατεθεί όλες οι κατάλληλες προτάσεις για έναν νέο, σύγχρονο και δίκαιο Κώδικα Μεταθέσεων αλλά δυστυχώς η διαδικασία αναθεώρησής του, καθυστερεί για λόγους που δεν αντιλαμβανόμαστε.
   Για να αρθεί αυτή η διαρκής αδικία των τελευταίων χρόνων, το μόνο που απαιτείται είναι πολιτική βούληση και επί τούτου απευθυνόμαστε στο πρόσωπό σας. Όσο επιβραδύνεται η έκδοση του νέου Π.Δ., όλοι οι αρμόδιοι που «κολλάνε» σε γραφειοκρατικές διαδικασίες είναι υπόλογοι έναντι των συναδέλφων που περιμένουν χρόνια τώρα καρτερικά τη μετάθεσή τους.
   Για τους λόγους αυτούς σας παρακαλούμε όπως με παρέμβασή σας επισπευθούν οι διαδικασίες για την προώθηση και ψήφιση του νέου Π.Δ. για τον Κώδικα Μεταθέσεων του αστυνομικού προσωπικού. 



Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Ο Πρόεδρος                                                   Ο Γεν. Γραμματέας
ΠΑΔΙΩΤΗΣ Δημήτριος                                        ΚΑΛΕΥΡΑΣ Αλέξανδρος