Παρασκευή, 26 Ιουνίου 2015

Συλλήψεις φυγόποινων και καταζητούμενων, στο πλαίσιο στοχευμένων αστυνομικών ελέγχων.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ


Θεσσαλονίκη, 26 Ιουνίου 2015


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Συλλήψεις φυγόποινων και καταζητούμενων, στο πλαίσιο στοχευμένων αστυνομικών ελέγχων
Συνελήφθησαν συνολικά επτά (7) άτομα

Μεταξύ αυτών δύο ημεδαποί, σε βάρος των οποίων εκκρεμούσαν πολυετείς ποινές κάθειρξης και φυλάκισης αντίστοιχα, για τα κατά περίπτωση αδικήματα της πλαστογραφίας και απάτης κατ’ εξακολούθηση, φοροδιαφυγής και μη καταβολής χρεών προς το Δημόσιο
Στοχευμένους ελέγχους , με σκοπό τον εντοπισμό και σύλληψη φυγόποινων ατόμων αλλά και καταζητούμενων δυνάμει σχετικών ενταλμάτων, διενεργούν συστηματικά αστυνομικοί διαφόρων Υπηρεσιών της Γ.Α.Δ.Θ.
Στο πλαίσιο αυτό, κατά το τελευταίο 24ωρο:
  • Συνελήφθη πρωινές ώρες χθες (25-06-2015), από αστυνομικούς του Τμήματος Αναζητήσεων Προσώπων της Διεύθυνσης Ασφαλείας Θεσσαλονίκης, 53χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης, με την οποία καταδικάστηκε σε συνολική ποινή κάθειρξης (15) ετών, για πλαστογραφία κατ’ εξακολούθηση και απάτη τετελεσμένη κατ’ εξακολούθηση, πράξεις που έλαβαν χώρα τον Μάρτιο του 2006, στη Θεσσαλονίκη.
  • Εντοπίσθηκε και συνελήφθη από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Πυλαίας, δυνάμει σχετικού Εντάλματος Σύλληψης κ. Ανακριτή Β΄ Ειδικού Τμήματος Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, 65χρονος ημεδαπός, για παράβαση φορολογικής νομοθεσίας.
Επιπλέον, σε βάρος του συλληφθέντα εκκρεμούσαν (4) αποφάσεις, με τις οποίες καταδικάστηκε σε συνολική ποινή φυλάκισης (9) ετών και (30) μηνών, για μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο και φοροδιαφυγή με αποδοχή εικονικών φορολογικών στοιχείων κατ’ εξακολούθηση.
Συνελήφθησαν επιπλέον (5) άτομα, σε βάρος των οποίων εκκρεμούσαν καταδικαστικές αποφάσεις για διάφορα αδικήματα.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.


ΠΗΓΗ: astynomia.gr