Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 2015

Καταγγελία της Ένωσης Σερρών για απαράδεκτη μεταχείριση τού προσωπικού!

Με μια ξαφνική διαταγή του Αρχηγείου Ελληνικής Αστυνομίας η οποία εκδόθηκε την 10-12-2015, διατάχθηκαν δεκαεννιά (19) Διευθύνσεις Αστυνομίας της Κεντρικής και Βόρειας Ελλάδας να αποσπάσουν προσωπικό των υπηρεσιών τους σε υπηρεσίες των Διευθύνσεων Αστυνομίας Βορείου και Νοτίου Αιγαίου με έναρξη απόσπασης την 14-12-2015 και λήξη αυτής την 31-01-2016, για την αντιμετώπιση ενός προβλήματος που σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να χαρακτηριστεί έκτακτο έτσι ώστε να δικαιολογεί αυτήν την αιφνίδια διαταγή και την μη ανθρώπινη συμπεριφορά του Α.Ε.Α. απέναντι στους υπό απόσπαση συναδέλφους και τις οικογένειες τους παραμονές Χριστουγέννων.
    Η σχετική διαταγή παρελήφθη από τις Διευθύνσεις Αστυνομίας των υπό απόσπαση συναδέλφων μας την 12-12-2015 και σύμφωνα με αυτή έπρεπε να χορηγηθεί Φύλλο Πορείας την 13-12-2015. Οι συνάδελφοί μας ενημερώθηκαν από τις Υπηρεσίες τους την 12-12-2015 ότι αποσπώνται στην Δ.Α. Λέσβου και ότι, σύμφωνα με την διαταγή του Α.Ε.Α., πρέπει την 13-12-2015 να παραλάβουν τα Φύλλα Πορείας και να αναχωρήσουν άμεσα για ανάληψη Υπηρεσίας. Για ακόμη μια φορά, η Φυσική Ηγεσία επικαλούμενη προσχηματικά το έκτακτο και κατεπείγον του μεταναστευτικού προβλήματος, πρόβλημα που ταλανίζει τη χώρα μας τουλάχιστον την τελευταία πενταετία, αδιαφορεί για τον οικογενειακό προγραμματισμό και τυχόν προβλήματα των μετακινούμενων συναδέλφων και διατάσσει να εκτελεστεί εντός δύο (2) ημερών η απόσπαση αυτών, κατά προφανή και προκλητική παραβίαση του σχετικού Π. Δ.



 Εύλογα τίθενται ρητορικά τα ερωτήματα: Δεν γνώριζαν για την συνέχιση του προβλήματος; Προέκυψε τώρα κάτι εξαιρετικά επείγον; Δεν υπήρξε ανάλογος προγραμματισμός από τις επιτελικές υπηρεσίες του Α.Ε.Α που χειρίζονται το θέμα; Κ.Α.
     Είναι προφανές ότι η Φυσική Ηγεσία εφαρμόζει κατά το δοκούν τα Προεδρικά Διατάγματα και λοιπά νομοθετήματα που ρυθμίζουν την οργάνωση και λειτουργία του Σώματος και τα εφαρμόζει μόνο ως προς τα δικαιώματα αυτής, αδιαφορώντας και αγνοώντας επιδεικτικά τις υποχρεώσεις της έναντι των Ελλήνων Αστυνομικών αλλά και τα δικαιώματα αυτών που η ίδια έχει θεσπίσει, καταστρατηγώντας και παραβιάζοντας νομοθετικές διατάξεις. Έτσι, ενώ σύμφωνα με το β’ εδάφιο της παραγράφου 3 του άρθρου 21 του Π.Δ. 100/2003 ορίζεται ότι ″ Σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπεται να χορηγηθεί Φύλλο Πορείας σε όσους αποσπώνται για την ενίσχυση Υπηρεσιών προς αντιμετώπιση εποχιακών ή άλλων σοβαρών υπηρεσιακών αναγκών πριν την παρέλευση πενθημέρου από την κοινοποίηση στους αποσπασμένους της σχετικής διαταγής″, την 10-12-2015 διατάσσει την εν λόγω απόσπαση με έναρξη την 14-12-2015 καίτοι οι συνάδελφοι επρόκειτο να ενημερωθούν από τις Υπηρεσίες τους την 12-12-2015, παραβιάζοντας κατάφωρα αυτήν την ρύθμιση του Νομοθέτη.
      Οι συνάδελφοι μας έχουν αποδείξει περίτρανα ότι δεν είναι φυγόπονοι, εργάζονται με φιλότιμο και ανιδιοτέλεια, πολλές φορές υπό αντίξοες συνθήκες, ανταποκρινόμενοι διαχρονικά στα καλέσματα της Πατρίδας, φέροντας σε πέρας με επιτυχία την αποστολή τους, διαχειριζόμενοι δύσκολες καταστάσεις, αλλά πρέπει να καταστεί σαφές ότι είναι εργαζόμενοι άνθρωποι με οικογένεια και πλήθος υποχρεώσεων, γεγονός που αναγνωρίζεται από την κείμενη νομοθεσία όσον αφορά τις προθεσμίες λήψης του Φύλλου Πορείας και αναχώρησης και όχι ″τσουβάλια″ που μετακινούνται και αποσπώνται σύμφωνα με τις ορέξεις του καθενός.
       Τέτοιες νοοτροπίες επαναφέρουν στο μυαλό μας θαμμένες θύμησες του μακρινού παρελθόντος που αφορούσαν συμπεριφορές οι οποίες είχαν ως αποτέλεσμα τον ευτελισμό της ανθρώπινης αξιοπρέπειας του Έλληνα Αστυνομικού και τις οποίες το συνδικαλιστικό μας κίνημα πέτυχε με την πάροδο των ετών να εξαλείψει και με την βοήθεια της Πολιτείας κατάφερε να προασπίσει νομοθετικά τα δικαιώματα των Ελλήνων  Αστυνομικών.
       Κατόπιν των ανωτέρω, καλούμε την Π.Ο.ΑΣ.Υ. να λάβει θέση επί των πραγματικών περιστατικών προκειμένου να αρθούν οι αδικίες και οι παρατυπίες σε βάρος των συναδέλφων μας ώστε να εφαρμόζονται πιστά από τους εκδίδοντες και υπογράφοντες τις διαταγές, τα Προεδρικά Διάταγμα και τα λοιπά σχετικά νομοθετήματα, προκειμένου προστατευθούν οι συνάδελφοι μας από τις εκάστοτε αυθαιρεσίες της Διοίκησης.
       


   Η Ένωση μας επιφυλάσσεται για κάθε νόμιμο δικαίωμα των μελών της και  προτίθεται, με την συμπαράσταση των νομικών συμβούλων της, να ενημερώσει την ενταύθα Εισαγγελία για την παραβίαση και καταστρατήγηση της νομοθεσίας που αφορά την απόσπαση των συναδέλφων μας.    
                                             ″ΕΧΕΙ ΦΤΑΣΕΙ Ο ΚΟΜΠΟΣ ΣΤΟ ΧΤΕΝΙ″
                                                         ″ΩΣ ΕΔΩ ΚΑΙ ΜΗ ΠΑΡΕΚΕΙ″


                                                           Για το Διοικητικό Συμβούλιο

      Ο Πρόεδρος                                                           Ο Γενικός Γραμματέας
 ΒΑΚΙΡΤΖΗΣ Ιωάννης                                             ΑΡΑΜΠΑΤΖΗΣ Αναστάσιος