Δευτέρα, 14 Δεκεμβρίου 2015

Έρχεται και δεύτερος γύρος αλλαγών στο μισθολόγιο του Δημοσίου

Αποτέλεσμα εικόνας για misuologiaΈρχεται και δεύτερος γύρος αλλαγών στο μισθολόγιο του Δημοσίου Τα πάνω - κάτω φαίνεται ότι έρχονται στο μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων, ενώ η συνέχεια αναμένεται την άνοιξη και έχει να κάνει με τις αποδοχές ενστόλων, δικαστικών, πανεπιστημιακών και γιατρών του ΕΣΥ. Σύμφωνα με πληροφορίες οι αυξήσεις θα είναι δύο ταχυτήτων καθώς οι υπάλληλοι υποχρεωτικής και δευτεροβάθμιας
εκπαίδευσης θα βλέπουν περισσότερα χρήματα στο μισθό τους κάθε 3ετία, ενώ οι τεχνολογικής και πανεπιστημιακής εκπαίδευσης θα παίρνουν αύξηση ανά διετία.
 Προβλέπεται, δε, ως bonus ένα μισθολογικό κλιμάκιο παραπάνω για τους "άριστους", στο 5% με 15% υπαλλήλων, αλλά το μέτρο θα ενεργοποιηθεί τον Ιανουάριο του 2018. Για τους ανεπαρκείς ή τους ακατάλληλους, δεν υπάρχει καμία μισθολογική επίπτωση, ενώ το μισθολόγιο προβλέπει αύξηση 14% στο επίδομα θέσης ευθύνης, που πλέον κυμαίνεται από 100 ως 1.400 ευρώ.
 Οι υπάλληλοι θα υπαχθούν αμέσως στα νέα κλιμάκια, αλλά η μισθολογική τους εξέλιξη παγώνει ως το τέλος του 2017. Για όσους η υπαγωγή φέρνει αυξημένο βασικό μισθό, η καταβολή της διαφοράς θα γίνει σε 4 έτη, ενώ για όσους η υπαγωγή φέρνει μείωση στο βασικό μισθό, αυτή θα καλυφθεί από την "προσωπική διαφορά".