Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2012

ΕΡΩΤΗΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς τον Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης
Θέμα: Αποσπάσεις υπαλλήλων Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης συζύγων υπαλλήλων ένστολου προσωπικού της Ελληνικής Αστυνομίας, του Πυροσβεστικού Σώματος και Λιμενικού Σώματος.
Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του Κομμουνιστικού Κόμματος κατέθεσε ερώτηση στις 25 Νοέμβρη 2011 απευθυνόμενη προς τους κ.κ. Υπουργούς Προστασίας του Πολίτη και Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης. Μετά την παρέλευση εύλογου χρονικού διαστήματος δεν έχουμε απάντηση από τον κ. Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.
Επανερχόμεθα λοιπόν διότι είναι έντονες οι διαμαρτυρίες συνδικαλιστικών

φορέων των ένστολων υπαλλήλων της Ελληνικής Αστυνομίας, του Πυροσβεστικού Σώματος και του Λιμενικού Σώματος για την άρνηση των αρμοδίων υπηρεσιών του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης να υλοποιήσουν τις προβλεπόμενες από το νόμο αποσπάσεις για συνυπηρέτηση με τις συζύγους τους υπαλλήλων νοσηλευτριών και πληρωμάτων ασθενοφόρων Ε.Κ.Α.Β.
Όπως αναφέρει ο Ν. 2946/2001 άρθρο 21: «Τακτικοί υπάλληλοι και υπάλληλοι ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου δημοσίων υπηρεσιών και νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου, που κατέχουν οργανικές θέσεις και είναι σύζυγοι στρατιωτικών των Ενόπλων Δυνάμεων, ένστολου προσωπικού της Ελληνικής Αστυνομίας, του Πυροσβεστικού Σώματος και Λιμενικού Σώματος, επιτρέπεται να αποσπώνται, κατά παρέκλυση των ισχυουσών διατάξεων, σε υπηρεσίες του στενού δημόσιου τομέα κατά προτεραιότητα και σε περίπτωση έλλειψης υπηρεσιακών αναγκών σε υπηρεσίες του ευρύτερου δημόσιου τομέα, στην περιοχή που υπηρετεί ο (η) σύζυγος». 
 ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός τι μέτρα προτίθεται να πάρει για την ενεργοποίηση της παραπάνω νομοθετικής διάταξης.

Οι βουλευτές
Θανάσης Παφίλης
Λιάνα Κανέλλη
Γιώργος Μαυρίκος
Αντώνης Σκυλλάκος