Δευτέρα 2 Μαΐου 2011

ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ !!!!!!!

Αγαπητοί συνάδελφοι γεια σας...

Κόντρα σε πολλούς που λένε ότι πιάσαμε πάτο, φοβάμαι πώς αυτό ακόμα δεν συνέβη. Κάθε μέρα, όλοι είμαστε μάρτυρες περιστατικών στην Υπηρεσία μας, πότε τραγελαφικών, πότε τραγικών και πότε ακραίων. Και βέβαια αναφέρομαι στα αυστηρά υπηρεσιακά θέματα και όχι σε αυτά που αντιμετωπίζουμε με τους πολίτες με τους οποίους, κακά τα ψέματα, απομακρυνόμαστε κάθε μέρα όλο και πιο πολύ.
           Δυστυχώς η γενιά μας βρέθηκε και βρίσκεται σε μια δίνη
τεχνητής ,κατά τη γνώμη μου, οικονομικής κρίσης, η οποία όπως είναι φυσικό έχει άμεσο αντίκτυπο και στην εργασία μας. Αυτό είναι ευρύτερα αποδεκτό, αλλά αυτό που λίγοι τολμούν να θίξουν ή το κάνουν ακροθιγώς, είναι ότι η χώρα μας εδώ και αρκετές δεκαετίες, διανύει μια μακρά περίοδο βαθιάς ηθικής κρίσης. Κρίσης αξιών με ότι αυτό συνεπάγεται.
           Οι δύο αυτές πλευρές είναι ,επιστρέψατε μου να πω, απόλυτα συνυφασμένες και άκρως αλληλοεξαρτώμενες.
           Η Ελληνική Αστυνομία λοιπόν και το προσωπικό της, είναι αδύνατο να μην επηρεαστούν από αυτές τις δύο συνισταμένες, καθώς είναι και αυτή ένα ζωντανό(?) κύτταρο της παραπαίουσας κοινωνίας μας. Σε αυτή τη χρονική συγκυρία πρέπει όλοι εμείς που αποτελούμε το μέλλον αυτού του οργανισμού, να αντιδράσουμε. Και να αντιδράσουμε πέρα από λογικές βολέματος και πελατειακών σχέσεων ,πέρα από αναχρονιστικές προτάσεις και φυσικά πέρα από κομματικές σκοπιμότητες. Εάν συνεχιστούν οι λογικές του παρελθόντος συνάδελφοι, είναι κάτι περισσότερο από σίγουρο και μαθηματικά εξακριβωμένο, ότι βαδίζουμε προς την ολοκληρωτική καταστροφή. Βασιζόμενοι στον επαγγελματισμό που θα πρέπει να διακρίνει το ΚΑΘΕ βήμα μας πρέπει να προχωρήσουμε μπροστά και με απόλυτη συνοχή.
           Να αφήσουμε πίσω τον ωχαδερφισμό και τις όποιες διαφορές μπορεί να έχουμε. Να βάλουμε τα πράγματα κάτω και να βρούμε λύσεις. Να πιέσουμε πρόσωπα και καταστάσεις. Να σταματήσει η μεμψιμοιρία και η μιζέρια. Δεν πάει άλλο. Φτάσαμε στο "μη παρέκει". Εάν αφήσουμε τους βολεψάκηδες να συνεχίσουν να μας χειραγωγούν και τους κάθε είδους λάτρεις του παρελθόντος, να διοικούν όπως αυτοί νομίζουν σε εντελώς αντιυπηρεσιακό πλαίσιο, τότε θα είμαστε άξιοι της μοίρας μας. Κάθε ένας πρέπει να λάβει την ευθύνη που του αναλογεί. Όσο μικρή ή μεγάλη κι αν είναι αυτή. Μας καλεί η χρονική συγκυρία. Ενημερωθείτε και ενημερώστε.

Να γίνουμε επιτέλους ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ.

Υ.Γ. 1: Αυτά ως προς το γενικό της υπόθεσης...Θα ακολουθήσει και το ειδικό...
Υ.Γ. 2: Χαίρομαι πολύ που έγινα μέλος μιας τόσο φερέλπιδας κίνησης.

Α. Χ
Μέλος Α. Σ. Π. Α. Θεσσαλονίκης