Τετάρτη 15 Μαΐου 2013

Από απόσταση 80 μέτρων πυροβόλησαν τους αστυνομικούς


Από απόσταση 80 μέτρων πυροβόλησαν τους αστυνομικούς
Στοιχείο με στοιχείο κι εύρημα με εύρημα επιχειρούν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης να "σκιαγραφήσουν" επί χάρτου τις πραγματικές συνθήκες κάτω από τις οποίες έγινε η συνδυασμένη όπως όλες οι ενδείξεις συνηγορούν επίθεση εναντίον των αστυνομικών των ΜΑΤ στις Σκουριές.
Σύμφωνα με πληροφορίες του bloko.gr, από τή μέχρι τώρα εξέλιξη της έρευνας και τη "συρραφή" των
δεδομένων, φαίνεται να προκύπτει ότι την ώρα που κάποιοι εκτόξευαν σε μάχη εκ του συστάδην τις βόμβες μολότοφ, άλλο ή άλλα άτομα από απέναντι ύψωμα βουνοπλαγιάς και από απόσταση περίπου 80 μέτρων, άνοιξαν πυρ το πιθανότερο με καραμπίνες μέσα από τα πυκνά φυλλώματα δέντρων.
Υπό προϋποθέσεις και εξαιρουμένου του αποτελέσματος, αξιωματικοί του Σώματος παραλληλίζουν το περιστατικό με την ενέδρα το Νοέμβριο του 2007 στα Ζωνιανά, μόνο που τότε εξαιτίας της μορφολογίας εδάφους και οικισμού, οι δράστες είχαν χρησιμοποιήσει τις ταράτσες σπιτιών ή ως προπύργια γυμνά από βλάστηση υψώματα.
Οι αστυνομικοί που έχουν πάντως την ευθύνη της έρευνας, δεν βιάζονται να προχωρήσουν σε βιαστικά συμπεράσματα, επιχειρώντας ψηφίδα με ψηφίδα να συνθέσουν όλο το παζλ, ώστε όταν έρθει όπως σημειώνουν το πλήρωμα του χρόνου, να αναλάβουν την πρωτοβουλία των κινήσεων με σταθερό προσανατολισμό .