Πέμπτη 23 Μαΐου 2013

Ένστολη παράσταση Διαμαρτυρίας Αστυνομικών για τις συνθήκες εργασίας τους στις Σκουριές

Πέμπτη, 23 Μάιος 2013
-Την έντονη διαμαρτυρία τους εξέφρασαν σήμερα οι Ενώσεις Αστυνομικών Υπαλλήλων Κεντρικής Μακεδονίας για τον τρόπο με τον οποίο «χρησιμοποιούνται» από την Πολιτεία στο θέμα των Σκουριών, καθώς - όπως λένε - καλούνται στην ουσία να λύσουν ένα πρόβλημα το οποίο είναι πολιτικό.
Αυτά υποστήριξαν σήμερα το πρωί σε ένστολη παράστασή τους έξω από την Αστυνομική Διεύθυνση Χαλκιδικής στον Πολύγυρο, υπό το βάρος (και) των τελευταίων επεισοδίων που -μεταξύ άλλων- είχαν ως αποτέλεσμα και τον τραυματισμό ενός 27χρονου συναδέλφου τους.

«Έχουμε γίνει το κόκκινο πανί για τους κατοίκους της Βορειοανατολικής Χαλκιδικής, χωρίς ωστόσο εμείς να έχουμε να χωρίσουμε κάτι μαζί τους. Η συγκεκριμένη υπόθεση δεν είναι θέμα που μπορεί να λυθεί από την αστυνομία» τόνισαν οι συνδικαλιστές.

«Το θέμα των μεταλλείων χρυσού είναι πολιτικό. Αφορά το Υπουργείο Ανάπτυξης κι όχι το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Η επένδυση αυτή δεν μπορεί να λειτουργήσει με αστυνομικά μέτρα» είπε χαρακτηριστικά ο γραμματέας της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης (ΕΑΥΘ), κ. Θεόφιλος Παπαδάκης.

Οι συνδικαλιστές, μεταξύ αυτών και εκπρόσωποι της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων (ΠΟΑΣΥ), επέδωσαν ψήφισμα με τα αιτήματά τους στον αστυνομικό διευθυντή Χαλκιδικής.

Επιμέλεια: Παύλος Κιρκασίδης
http://www.zougla.gr