Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2013

Καλή χρονιά στους μαθητές

«Στις πόλεις τα τείχη, στις ψυχές οι γνώσεις που αποκτούμε
με την εκπαίδευση, και στολισμό και ασφάλεια παρέχουν»
Σωκράτης
Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, εύχεται σε όλη την εκπαιδευτική κοινότητα από τις πιο μικρές και τρυφερές παιδικές ψυχούλες έως τον πλέον καταξιωμένο ακαδημαϊκό δάσκαλο, καλή σχολική χρονιά, με τόλμη και αποφασιστικότητα για το μέλλον.
Επειδή είμαστε βέβαιοι ότι δεν «τους αρέσει να σκοτώνουν τον χρόνο τους, περιμένοντας το χρόνο να τους σκοτώσει», συντασσόμαστε σε κάθε πρωτοβουλία που θα πολεμά την οπισθοδρόμηση και τη μιζέρια στο χώρο της εκπαίδευσης. Τούτες τις δύσκολες ώρες για όλους μας, οι δάσκαλοι των παιδιών μας, που σε ανύποπτες στιγμές τα παροτρύνουν να μην λυγίζουν στα εμπόδια της ζωής, αλλά να αγωνίζονται πάντα για το καλύτερο, θα ήταν παράλογο να αλλάξουν στάση ζωής, καλλιεργώντας τον ατομικισμό, την ηττοπάθεια και την παραίτηση από το ευ αγωνίζεσθαι.
Εμείς, που έχουμε κληθεί να φυλάττουμε Θερμοπύλες από το δικό μας μετερίζι, κατανοούμε απολύτως τις αντιξοότητες και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η εκπαιδευτική κοινότητα και γι' αυτό αγωνιούμε και από την δική μας πλευρά για μια παιδεία σύγχρονη και ουσιαστική για όλα τα Ελληνόπουλα, ανεξαρτήτως εισοδηματικής τάξης και προέλευσης.
 
Αθήνα, 11 Σεπτεμβρίου 2013
Αρ. Πρωτ.: 601/2/46
 
 
       Για την Εκτελεστική Γραμματεία της Π.Ο.ΑΣ.Υ.
       Ο Πρόεδρος                       Ο Γενικός Γραμματέας
ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΣ Χρήστος               ΛΑΖΟΣ Παναγιώτης