Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2013

Από την ομάδα ΔΙ.ΑΣ. συνελήφθησαν πέντε άτομα για κλοπές

Συνεχίζονται με αμείωτο ενδιαφέρον από την Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης οι ειδικές δράσεις για την αντιμετώπισης της εγκληματικότητας, στο πλαίσιο των οποίων διενεργούνται στοχευμένοι αστυνομικοί έλεγχοι στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου πόλης για την καταπολέμηση κάθε είδους παράνομης συμπεριφοράς και ειδικότερα για την πρόληψη των κλοπών. Οι συστηματικοί έλεγχοι πραγματοποιούνται με ενισχυμένη αστυνομική παρουσία, πεζές και εποχούμενες περιπολίες.
Συνελήφθησαν χθες (12-09-2013) στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, στα πλαίσια των ανωτέρω δράσεων, από δικυκλιστές αστυνομικούς ομάδας ΔΙ.ΑΣ, δύο 19χρονες ημεδαπές και τρεις (3) αλλοδαποί, ηλικίας 23, 29 και 23 ετών, (1 άνδρας – 2 γυναίκες αντίστοιχα), σε βάρος των
οποίων σχηματίσθηκαν δικογραφίες για κλοπές.
Ειδικότερα, μεσημβρινές ώρες χθες, εντός εμπορικού καταστήματος, συνελήφθησαν οι 19χρονες διότι αφαίρεσαν τρία φορέματα, αξίας 900 ευρώ.
Επίσης, μεσημβρινές ώρες χθες ο 23χρονος, αφαίρεσε από ηλικιωμένη γυναίκα μία χρυσή αλυσίδα και τράπηκε σε φυγή, πλην όμως έγινε αντιληπτός από διερχόμενη, οπότε και συνελήφθη άμεσα από τους ανωτέρω αστυνομικούς.
Τέλος, βραδινές ώρες της ιδίας, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, οι προαναφερόμενες γυναίκες, ηλικίας 23 και 29 ετών, αφαίρεσαν από αλλοδαπό, δύο πλαστικές σακούλες που περιείχαν γυναικείες τσάντες και τράπηκαν σε φυγή, αποκρύπτοντας αυτές σε παρακείμενο κάδο απορριμμάτων. Ωστόσο έγιναν αντιληπτές και συνεληφθήσαν άμεσα από τους δικυκλιστές αστυνομικούς.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης ενώ οι στοχευμένοι έλεγχοι για την αντιμετώπιση κάθε παράνομης συμπεριφοράς ειδικότερα στο κέντρο πόλης συνεχίζονται αδιαλείπτως.

Δημοσιευμένο:http://www.astynomia.gr