Δευτέρα 6 Ιανουαρίου 2014

Αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Ευόσμου συνέλαβαν δύο νεαρές για απόπειρα κλοπής, κλοπή και απάτη

Συνελήφθησαν δύο νεαρές ημεδαπές για απόπειρα κλοπής, κλοπή και απάτη
Απέσπασαν ηλεκτρονικό τεχνικό εξοπλισμό που ενοικιάζεται για μουσική υποστήριξη εκδηλώσεων και μεγάλη ποσότητα κρεάτων
Η δράση τους εντοπίζεται σε Θεσσαλονίκη και Καβάλα
Η αξία των αφαιρεθέντων ξεπερνά τις 4.500 ευρώ
Συνελήφθησαν απογευματινές ώρες της 03-01-2014, στην περιοχή του Κορδελιού, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Ευόσμου, δύο ημεδαπές ηλικίας 29 και 17 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για απόπειρα κλοπής κατά συναυτουργία, κλοπή κατά συναυτουργία και απάτη κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση.
Συγκεκριμένα , νωρίτερα την ίδια ημέρα, οι δύο γυναίκες, κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας, συναντήθηκαν με 24χρονο ημεδαπό και με το πρόσχημα της ενοικίασης υλικοτεχνικού εξοπλισμού για τη μουσική υποστήριξη υποτιθέμενης επικείμενης εκδήλωσής τους, προσπάθησαν, ανεπιτυχώς, να του αποσπάσουν:
· τρία (3) ηχεία,
· έναν (1) μίκτη και
· μία (1) ηλεκτρονική συσκευή επεξεργασίας ψηφιακού δίσκου ( cd - player ).
Από την περαιτέρω αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι, την 02-01-2014, στη Θεσσαλονίκη, με την ίδια μέθοδο, αφαίρεσαν από 28χρονο ημεδαπό παρόμοιες ηλεκτρονικές συσκευές, αφού προηγουμένως τον έπεισαν να τις παραδώσει σε ομάδα ατόμων, μεταξύ των οποίων βρισκόταν και η 17χρονη κατηγορούμενη.
Επιπρόσθετα, την 12-12-2013, οι δύο γυναίκες μετέβησαν στην Καβάλα και κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας με 55χρονο ημεδαπό, κατάφεραν να τον εξαπατήσουν και να του αφαιρέσουν μεγάλη ποσότητα κρεάτων, αξίας περίπου 2.500 ευρώ, σύμφωνα με δήλωση του παθόντα, χωρίς να καταβάλουν το αντίτιμο. Προκειμένου δε να κερδίσουν την εμπιστοσύνη του, τον έπεισαν να τις ακολουθήσει μέχρι τη Θεσσαλονίκη όπου και θα πληρωνόταν, πλην όμως κατά την άφιξή τους στο Κορδελιό, ανέπτυξαν ταχύτητα και διέφυγαν.
Κατασχέθηκαν από τις δύο κατηγορούμενες τρία κινητά τηλέφωνα που χρησιμοποίησαν για τη μεθόδευση και τέλεση των προαναφερόμενων αξιόποινων πράξεων.
Οι συλληφθείσες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.
 Δημοσιευμένο:http://www.astynomia.gr