Πέμπτη 9 Ιανουαρίου 2014

Ερώτηση στη Βουλή για Ενίσχυση Αστυνομικού Προσωπικού στην Θεσσαλονίκη

ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ ΞΟΥΛΙΔΟΥ – ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Β’ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ     9-1-2014
ΑΝΑΦΟΡΑ
Προς: τον Υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη
Θέμα: Ενίσχυση αστυνομικού προσωπικού Γ.Α.Δ. Θεσσαλονίκης
H βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης, Σταυρούλα Ξουλίδου, καταθέτει αναφορά την αριθμ. πρωτ. 1/8-1-2014 επιστολή της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης, αναφορικά με την ενίσχυση του προσωπικού υπηρεσιών Γ.Α.Δ. Θεσσαλονίκης.
Συγκεκριμένα, οι ελλείψεις στις υπάρχουσες οργανικές θέσεις έχουν ξεπεράσει τον αριθμό 1.250 Αστυνομικών κάθε βαθμίδος, με αποτέλεσμα οι περισσότερες Υπηρεσίες της περιοχής μας να υπολειτουργούν και σε σχέση με την αύξηση της εγκληματικότητας και την παράλληλη έλλειψη υλικοτεχνικής υποδομής, έχουν οδηγήσει στα γνωστά προβλήματα ελλιπούς αστυνόμευσης, παρά τις φιλότιμες και υπεράνθρωπες, πολλές φορές, προσπάθειες του προσωπικού. Οι δυσχέρειες αυτές έχουν ως αποτέλεσμα και την καθημερινή καταπόνησή τους, την εργασιακή ανασφάλειά τους, την έκθεση σε κίνδυνο ζωής και σωματικής ακεραιότητας λόγω συνεχόμενης σωματικής και ψυχολογικής κούρασης.
Παρακαλούμε για τις άμεσες ενέργειές σας ώστε να εξασφαλιστεί η ενίσχυση, με ανάλογο αριθμό προσωπικού με τις τακτικές μεταθέσεις των Υπηρεσιών της περιοχής Θεσσαλονίκης.
Επισυνάπτεται η σχετική επιστολή της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης.                                                                                           
Η καταθέτουσα βουλευτής

     Σταυρούλα Ξουλίδου