Τρίτη 12 Ιανουαρίου 2016

Εξιχνιάστηκαν (10) περιπτώσεις ληστειών από καταστήματα, σε περιοχές της Δυτικής Θεσσαλονίκης και του κέντρου της πόλης από το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας!

Η άμεση κινητοποίηση αστυνομικών της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης και η ενδελεχής αστυνομική έρευνα του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, οδήγησε στην εξιχνίαση δέκα (10) περιπτώσεων ληστειών από καταστήματα.

Για την υπόθεση συνελήφθησαν πρώτες πρωινές ώρες σήμερα (11-01-2016), στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, δύο ημεδαποί ηλικίας 19 και 21 ετών, σε βάρος των οποίων, καθώς και σε βάρος 22χρονου συνεργού τους, που αναζητείται, σχηματίσθηκε δικογραφία για το αδίκημα της ληστείας.
Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, βραδινές ώρες χθες (10-01-2016), ο 21χρονος εισήλθε σε κατάστημα ψιλικών στην περιοχή του Ευόσμου, όπου, με απειλή όπλου, αφαίρεσε από το ταμείο του καταστήματος, τις εισπράξεις, ύψους (350 ευρώ). Κατά την έξοδο του νεαρού άντρα από το κατάστημα, εκπυρσοκρότησε το όπλο του, αφήνοντας στο σημείο έναν αβολίδωτο κάλυκα, ο οποίος και κατασχέθηκε, ενώ στη συνέχεια επιβιβάσθηκε σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, που τον ανέμενε ο 19χρονος συνεργός του και τράπηκαν σε φυγή.
Οι δράστες έγιναν αντιληπτοί από αστυνομικό της Ομάδας “Ζ” που βρισκόταν εκτός διατεταγμένης Υπηρεσίας και κατόπιν επισταμένων αναζητήσεων που ακολούθησαν, πλήρωμα περιπολικού της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης, εντόπισε στο κέντρο της πόλης, το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαιναν και τους συνέλαβε.
Από την περαιτέρω έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, προέκυψε ότι οι παραπάνω, εμπλέκονται σε εννέα (9) ακόμη περιπτώσεις ληστειών (6 τετελεσμένες και 3 απόπειρες) στη Δυτική Θεσσαλονίκη και το Κέντρο της πόλης.
Συγκεκριμένα, όπως προέκυψε, κατά τον περασμένο μήνα, οι προαναφερόμενοι, ενεργώντας κατά περίπτωση, με διαφορετική σύνθεση, αφαίρεσαν, με την απειλή χρήσης όπλου και έχοντας στην πλειοψηφία των περιπτώσεων, καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους, από δύο (2) σούπερ μάρκετ, τρία (3) καταστήματα ψιλικών και ένα (1) μίνι μάρκετ, το συνολικό χρηματικό ποσό των 3.825 ευρώ, ενώ με τον ίδιο τρόπο, αποπειράθηκαν να αφαιρέσουν χρήματα, από σούπερ μάρκετ, περίπτερο και ανταλλακτήριο νομισμάτων.
Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων:
  • Ένα (1) πιστόλι,
  • Ένας (1) μάλλινος σκούφος,
  • Ένα μάλλινο περιλαίμιο,
τα οποία απέκρυπταν εντός κυτίου ρολογιού φυσικού αερίου, προκειμένου να καθίσταται δυσχερής ο εντοπισμός τους, ενώ επιπλέον κατασχέθηκε το όχημα στο οποίο επέβαιναν, ως μέσο για τη διάπραξη των παράνομων δραστηριοτήτων τους.
Οι συλληφθέντες με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.