Σάββατο, 16 Ιανουαρίου 2016

Εξαρθρώθηκε από συναδέλφους του ΤΑ Καλαμαριάς συμμορία που ενέχεται σε (22) περιπτώσεις κλοπών και (2) περιπτώσεις ληστειών

Εξαρθρώθηκε έπειτα από την επισταμένη έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Καλαμαριάς, τετραμελής συμμορία, που ενέχεται, ως επί το πλείστον, σε πλήθος περιπτώσεων κλοπών από διάφορες περιοχές, κυρίως της Ανατολικής Θεσσαλονίκης.

Πρόκειται για 17χρονο αλλοδαπό, ο οποίος αποτελεί τον εγκέφαλο της συμμορίας, δύο ημεδαπούς ηλικίας 17 ετών και 15χρονο ομογενή, οι οποίοι συνελήφθησαν και σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για τα αδικήματα της σύστασης συμμορίας, διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπής και ληστείας.
Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, τουλάχιστον από τον Ιούνιο του 2015, οι παραπάνω, ενώθηκαν με σκοπό τη διάπραξη κλοπών και ληστειών, ενεργώντας στη συνέχεια, υπό την καθοδήγηση του 17χρονου αλλοδαπού.
Συγκεκριμένα, οι παραπάνω, ενεργώντας κατά περίπτωση, με διαφορετική σύνθεση, κατά το χρονικό διάστημα Ιουνίου 2015 – Ιανουαρίου 2016 αφαίρεσαν σε είκοσι δύο (22) περιπτώσεις,
  • από παγκάρια Ιερών Ναών,
  • από παιγνιομηχανήματα και αυτόματους πωλητές τροφίμων,
  • από το εσωτερικό σκαφών,
  • από σταθμευμένες μοτοσικλέτες,
  • κυλικεία και άλλους χώρους,
χρηματικά ποσά, ηλεκτρονικές συσκευές (φορητούς υπολογιστές, φορητούς πομποδέκτες κ.α.), κράνη κ.α.,
ενώ σε δύο (2) περιπτώσεις, αφαίρεσαν με τη χρήση βίας ή την απειλή χρήσης βίας, κατά περίπτωση, από γυναίκα και από ανήλικους, χρηματικά ποσά.
Επίσης, συνελήφθη 18χρονος ημεδαπός, ο οποίος μαζί με έναν εκ των μελών της συμμορίας, αποπειράθηκαν να πωλήσουν ηλεκτρονική συσκευή – παιγνιομηχανή, η οποία είχε αφαιρεθεί από το εσωτερικό ενός εκ των προαναφερομένων κυλικείων και την οποία είχαν αναρτήσει προς πώληση σε σχετική ιστοσελίδα.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών.