Πέμπτη 1 Μαΐου 2014

Εκλογικό επίδομα θα διαμορφωθεί στα 222 ευρώ μεικτά.........

Πραγματοποιήθηκε σήμερα 30 Απριλίου 2014 τακτική συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας μας κατά την οποία κλήθηκε και ενημερώθηκε για όλα τα εκκρεμή μας ζητήματα η νέα
Ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας και ειδικότερα ο Αρχηγός Αντιστράτηγος κ. Δημήτριος ΤΣΑΚΝΑΚΗΣ, συνοδευόμενος από τον Υπαρχηγό Αντιστράτηγο κ. Σπυρίδωνα ΠΑΠΑΣΠΥΡΟΥ, τον Προϊστάμενο Επιτελείου Αντιστράτηγο κ. Κωνσταντίνο ΤΣΟΥΒΑΛΑ, με τον Α' Βοηθό Προϊσταμένου Επιτελείου Υποστράτηγο κ. Αθανάσιο ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ και Β' Βοηθό Προϊσταμένου Επιτελείου Ταξίαρχο κ. Σωτήριο ΠΑΝΟΥΣΗ, καθώς και τον Διευθυντή Δ/νσης Οικονομικών Ταξίαρχο κ. Γεώργιο ΚΩΤΣΑΚΗ.
Εκ μέρους της Ομοσπονδίας έγινε εκτενής αναφορά στα ζητήματα που προκύπτουν γύρω από τη διαδικασία οικονομικής ενίσχυσης του αστυνομικού προσωπικού (επίδομα ύψους 500 ευρώ και εκλογική αποζημίωση), καθώς επίσης στην προωθούμενη αναδιοργάνωση των αστυνομικών υπηρεσιών και στα προβλήματα που καταγράφονται σ' αυτήν την φάση λόγω κατάργησης υπηρεσιών, των ελλειμματικών υποδομών και τα κενά που αναφύονται (π.χ. Δημοτική Αστυνομία). Τονίστηκε δε ότι είναι επιβεβλημένη η συμμετοχή μας στις αρμόδιες επιτροπές για την εκπόνηση των εκ του νόμου προβλεπομένων προεδρικών διαταγμάτων.
Ειδική μνεία έγινε στην κατασπατάληση της αστυνομικής δύναμης στο πλαίσιο των μέτρων τάξης και ασφάλειας κατά την τελετή του ποδοσφαιρικού αγώνα για το Κύπελλο Ελλάδος και στο γεγονός ότι δεν έχει εφαρμοστεί το μέτρο της εκ των προτέρων κοστολόγησης των όποιων αποφάσεων της διοίκησης και δη όταν πρόκειται για μεγάλης έκτασης επιχειρήσεις.
Άλλα θέματα που τέθηκαν στην Ηγεσία είναι η δημιουργία Λεσχών Εστίασης, η τήρηση του Π.Δ.394/2001 για το χρόνο εργασίας, η μη ανακοίνωση της υπηρεσίας σε εβδομαδιαία βάση (ΠΔ 173/2013), η κατάργηση των 6.700 οργανικών θέσεων αστυφυλάκων, η ανακατανομή των 106 οργανικών θέσεων των ειδικών φρουρών, το αίτημά μας για άνοιγμα των μεταθέσεων στους αστυνομικούς και η παροχή στοιχείων σε ό,τι αφορά τις έκτακτες μεταθέσεις.
Στην Ηγεσία επισημάναμε επίσης ότι χρόνια προβλήματα, όπως οι συνθήκες κράτησης στα κρατητήρια, οι μεταγωγές από τις νησιωτικές περιοχές κλπ, εξακολουθούν να αποτελούν μείζον ζήτημα δεδομένου ότι δεν εφαρμόζονται τα προβλεπόμενα για τους όρους υγιεινής και ασφάλειας. Προβληματική εξακολουθεί να είναι επίσης η λειτουργία του ΥΦΕΚΑ Κορίνθου, ενώ παραμένει σε εκκρεμότητα η εξόφληση μέρους των οδοιπορικών για τον Έβρο.
Ο κ. Αρχηγός, στην πρώτη του αυτή συνάντηση με το Διοικητικό μας Συμβούλιο, τάχθηκε υπέρ της στενής συνεργασίας, τονίζοντας ότι είναι γνώστης των προβλημάτων, των προτάσεων και του προβληματισμού που αναπτύσσουμε και ότι θα εργαστεί για να τηρούνται οι κανονισμοί ώστε να μην καταπονείται το αστυνομικό προσωπικό και να διασφαλίζονται ανθρώπινες συνθήκες εργασίας. Μετά δε και από την παρέμβασή μας με αφορμή την καταπόνηση όσων απασχολήθηκαν στα μέτρα τάξης του τελικού κυπέλου ποδοσφαίρου, ανακοίνωσε ότι θα χορηγηθεί μία Αδιάθετη Αλλαγή και Ημερήσια Ανάπαυση για την υπερεργασία του προσωπικού. Για τα περισσότερα θέματα επιφυλάχθηκε να απαντήσει σε προσεχή συνάντησή μας, ενώ ακολούθησε εκτενής διάλογος και με τους συνεργάτες του, από τους οποίους ενημερωθήκαμε ότι το βοήθημα των 500 ευρώ θα δοθεί τελικά σε 30.139 αστυνομικούς, σε περίπου 10.000 περισσότερους έναντι του αρχικού αριθμού των δικαιούχων. Το δε εκλογικό επίδομα θα διαμορφωθεί στα 222 ευρώ μεικτά, αφού έχει διατεθεί το ποσό των 15.000.000 ευρώ για 67.000 δικαιούχους του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη.
Για το ΥΦΕΚΑ Κορίνθου διατάχθηκε η άμεση επάνδρωση της φρουράς με μόνιμο προσωπικό από επιθυμούντες συναδέλφους και απεμπλοκή της ενισχυτικής δύναμης.
Το συνδικαλιστικό μας κίνημα τελεί σε ετοιμότητα και επαγρύπνηση δεδομένου ότι τα οξυμένα προβλήματα έχουν γονατίσει τον αστυνομικό και την οικογένειά του, επιτείνοντας την ανασφάλεια που βιώνουμε όλοι μας σε ατομικό και υπηρεσιακό επίπεδο.
 
       Για την Εκτελεστική Γραμματεία της Π.Ο.ΑΣ.Υ.       
       Ο Πρόεδρος                       Ο Γενικός Γραμματέας
ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΣ Χρήστος               ΛΑΖΟΣ Παναγιώτης
 
Δημοσιευμένο:http://poasy.gr