Τρίτη 20 Μαΐου 2014

"Χαμένοι" των εκλογών οι συνάδελφοι....

Μετά την ταλαιπωρία όλων μας που εργαστήκαμε στα εκλογικά κέντρα της Θεσσαλονίκης την Κυριακή 18-5-2014, συμπέρασμα όλων μας είναι ότι όχι μόνο οι Αστυνομικοί της Θεσσαλονίκης αναγκάστηκαν να «ταξιδέψουν» για τη φύλαξη των εκλογικών κέντρων, αλλά πολλοί ήταν αυτοί που εργάστηκαν πέραν του προβλεπόμενου χρόνου εργασίας.
Συγκεκριμένα, σε πολλά εκλογικά κέντρα το βράδυ της Κυριακής η καταμέτρηση των ψήφων διήρκησε μέχρι τις 09:00 της επομένης, ενώ οι συνάδελφοι εργάζονταν κανονικά κατά τις ώρες 22:00-06:00. Επειδή δεν είχε προβλεφθεί αλλαγή βάρδιας οι Αστυνομικοί παρέμεναν στη θέση τους, αρκετές ώρες μετά τη λήξη της βάρδιας τους, χωρίς να γνωρίζουν τι ώρα θα σχολάσουν ή σε πολλές περιπτώσεις αναγκάστηκαν να πάνε τα περιπολικά του τομέα για να γίνει η αντικατάσταση τους.
Τα ευτράπελα όμως δεν έχουν τέλος σ’ αυτές τις εκλογές. Τρανταχτό παράδειγμα το Α.Τ. Λευκού Πύργου που στον τομέα αρμοδιότητας του υπάρχουν 70 εκλογικά κέντρα σε 11 σχολεία αλλά ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΣ του Α.Τ. Λευκού Πύργου δεν διατέθηκε σε κάποιο από αυτά τα σχολεία! Όλοι διατέθηκαν σε εκλογικά κέντρα εκτός του τομέα τους και στα τοπικά σχολεία ήρθαν συνάδελφοι από άλλες Υπηρεσίες. Δεν μπορούμε να κατανοήσουμε τα κριτήρια με τα οποία εκδόθηκαν τα συγκεκριμένα μέτρα αλλά το μόνο σίγουρο είναι ότι προκάλεσαν αλαλούμ στους Αστυνομικούς της Θεσσαλονίκης!!
Έχουμε ήδη επικοινωνήσει με την Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης και αναμένουμε την επόμενη Κυριακή να εκδοθούν εκ νέου τα μέτρα φύλαξης με μόνο κριτήριο την κοινή λογική. 
 
Α.Σ.Π.Α.Θεσσαλονίκης