Παρασκευή 3 Ιουνίου 2011

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ Π.Ο.ΑΣ.Υ. ΜΕ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Συνάντηση Π.Ο.ΑΣ.Υ. με Νέα Δημοκρατία

Αθήνα 2 Ιουνίου 2011 
Αρ. Πρωτ.: 605/1/15α 
Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

Ολοκληρώθηκε σήμερα ο κύκλος των ενημερωτικών συναντήσεων της Ομοσπονδίας με τα πολιτικά κόμματα, καθώς το προεδρείο συναντήθηκε στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας με τον Υπεύθυνο του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Προστασίας του Πολίτη, Βουλευτή Μαγνησίας κ. Θανάση Νάκο, παρόντων των Αναπληρωτών Υπευθύνων του Τομέα κ.κ. Κώστα Τσιάρα, Βουλευτή Καρδίτσας και Ηλία Βλαχογιάννη, πρώην Νομάρχη Τρικάλων, καθώς και του Γραμματέα του Τομέα κ. Δημήτρη Χωριανόπουλου.
Εκ μέρους της Ομοσπονδίας τονίστηκε η αναγκαιότητα της μεταρρύθμισης και της
ανασυγκρότησης της Ελληνικής Αστυνομίας, αναδείχθηκαν τα οικονομικά και λειτουργικά προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα ο Οργανισμός με την τρομερή έλλειψη υλικοτεχνικών υποδομών και σύγχρονων μέσων καταπολέμησης του εγκλήματος κλπ. Επίσης, έγινε ιδιαίτερη αναφορά στα ζητήματα που διαλαμβάνονται στο Ψήφισμα του 21ου συνεδρίου μας, όπως η αναγκαιότητα της πολύπλευρης θωράκισης του αστυνομικού επαγγέλματος, το μείζον ζήτημα της αναγνώρισης της επικινδυνότητας του επαγγέλματός μας, το ενιαίο μισθολόγιο, η απρόσκοπτη καταβολή των νυχτερινών και των οδοιπορικών εξόδων κλπ. Ειδική αναφορά έγινε στα προβλήματα των ασφαλιστικών ταμείων και ειδικότερα του ΜΤΣ με τον πρόεδρο του οποίου είχε συνάντηση λίγη ώρα νωρίτερα το προεδρείο της Ομοσπονδίας.
Για την επίλυση όλων αυτών, τονίστηκε ότι είναι μονόδρομος πλέον ο δρόμος των αγωνιστικών ένστολων κινητοποιήσεων σε κεντρικό και περιφερειακό επίπεδο, μαζί με τους συναδέλφους μας στο Πυροσβεστικό και Λιμενικό Σώμα, εφόσον δεν δρομολογηθούν από την κυβέρνηση λύσεις.
Εκ μέρους των εκπροσώπων της Νέας Δημοκρατίας τονίστηκε ότι τα θέματα της ασφάλειας και της αστυνομίας είναι πολύ ψηλά στην ατζέντα του κόμματος και ότι επιθυμούν τη συνεργασία με την Ομοσπονδία μας ώστε να υπάρχει σαφής ενημέρωση για τα θέματα που μας απασχολούν και για το διεκδικητικό μας πλαίσιο. Επίσης, αναφέρθηκαν στην εγκληματικότητα και το μεταναστευτικό που ταλανίζουν την ελληνική κοινωνία, ενώ τόνισαν ότι το πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας για την Ελληνική Αστυνομία θα είναι μελετημένο, κοστολογημένο και ρεαλιστικά εφαρμόσιμο, προκειμένου να κατοχυρωθεί το αίσθημα ασφαλείας στην ελληνική κοινωνία.

     Για την Εκτελεστική Γραμματεία της Π.Ο.ΑΣ.Υ.
        Ο Πρόεδρος              Ο Γενικός Γραμματέας
ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΣ Χρήστος     ΛΑΖΟΣ Παναγιώτης