Τρίτη 7 Ιουνίου 2011

''ΣΚΩΤΣΕΖΙΚΟ ΝΤΟΥΖ'' ΟΙ ΑΛΛΑΓΕΣ ΤΟΥ ΚΩΔΙΚΑ ΜΕΤΑΘΕΣΕΩΝ.........!!!!!!!!

"ΣΚΩΤΣΕΖΙΚΟ ΝΤΟΥΖ" ΟΙ ΑΛΛΑΓΕΣ ΤΟΥ ΚΩΔΙΚΑ ΜΕΤΑΘΕΣΕΩΝ..................!!!!!


Ήταν πράγματι αναγκαιότητα να γίνουν ορισμένες αλλαγές "επί τω βελτίω" στο Π.Δ 100/2003 όπως:
1.Πρόβλεψη μετάθεσης για λόγους υγείας η αναπηρίας του ιδίου η συγγενών Α' βαθμού.
2.Τρίτεκνοι.
3.Μοριοδότηση για κάθε έτος φοίτησης στην Σχολή(πρόταση της Α.Σ.Π.Α).
4.Προσμέτρηση στα μόρια και τα παιδιά από άλλον γάμο κτλ.
5.Θετική  η τοποθέτηση σε Α/Δ και τμήματα ανάλογα με την σειρά εξόδου από την Σχολή.

Παρά την δέσμευση του υπουργού για σύσταση επιτροπής, με σκοπό την συνολική εξέταση του
ΠΔ σε συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα οι αλλαγές ήταν εσπευσμένες και εστιασμένες σε συγκεκριμένα σημεία που είχε επιλέξει η υπηρεσιακή ηγεσία. Άραγε θα υπάρξει επιτροπή;;;

Όμως οι υπηρεσιακοί "λύκοι" στην αλλαμπουμπούνα χαίρονται και έτσι δεν έχασαν την ευκαιρία να περάσουν και μια σειρά δυσμενών ρυθμίσεων που επιεικώς θα τις χαρακτηρίσουμε απαράδεκτες και ζητούμε άμεσα την κατάργηση τους, μερικές από αυτές είναι:

1.Η δυνατότητα τοποθέτησης νεοεξερχομένων αστυφυλάκων στις Διευθύνσεις και Τμήματα Αστυνομικών Επιχειρήσεων και μάλιστα εκτός σειράς εξόδου από την Σχολή!!!!
2.Η πρόβλεψη ότι οι μετατιθέμενοι για λόγους πειθαρχίας!!! από μία περιοχή μετάθεσης, δεν μπορούν να επιστρέψουν σ’ αυτή, πριν την παρέλευση 10ετίας,
δεν διευκρινίζεται για ποιες πειθαρχικές ποινές επομένως για όλες!!!!!
Δηλαδή και για κατώτερη πειθαρχική ποινή όπως η επίπληξη και το πρόστιμο που ως ποινές παραγράφονται σε μια διετία (2) να προβλέπεται μετάθεση εκτός περιοχής και μάλιστα για δέκα (10) χρόνια!!! Έλεος !!!!!
Θα έπρεπε να αφορά χρόνο ‘ΕΞΙ (6) ετών στις ανώτερες (χρόνος παραγραφής) και καθόλου στις κατώτερες (δεν μετατίθεσαι για πρόστιμο) και εφόσον το β’ βαθμιο πειθαρχικό αποφασίζει την μετάθεση. Προφανως η μεθόδευση αυτή δηλώνει ότι  κάτι αναλογώ θα επιχειρηθεί να περάσει στο πειθαρχικό δίκαιο και είναι πρόκριμα για σκληρές αντιδημοκρατικές αλλαγές σ’αυτό.

3.Επίσης θεωρούμε απαράδεκτους τους περιορισμούς (3ετία) για τις αμοιβαίες μεταθέσεις, αλλά και το σκεπτικό για να μπουν οι περιορισμοί!!!

4.Αρνητική εξέλιξη είναι η πρόβλεψη για  σύσταση υπηρεσιακής επιτροπής με την συμμετοχή 3 αξιωματικών για την τοποθέτηση στα ΜΑΤ.
5. Δεν προβλέπεται ότι ποσοστό 5% των πρώτων της αστυφυλακών θα τοποθετυνται οπού επιθυμούν όπως στους αξ/κους.

Α.Σ.Π.Α