Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2012

είμαστε δύο, είμαστε τρεις....είμαστε δεκατρείς.......!!!!


Διαψεύδονται οι προσδοκίες όλων μας ,που είχαν δημιουργηθεί μετά τις εκλογές της Ομοσπονδίας (22ο Εκλογικό Συνέδριο) από το ενωτικό, "πολυσυλλεκτικό" Δ.Σ, Ε.Γ και Προεδρείο της Π.Ο.ΑΣ.Υ .
Για κάποιους - ευτυχώς όχι όλους - το μήνυμα - απαίτηση των συναδέλφων και των συνέδρων για ενότητα ,είχε πρόσκαιρο χαρακτήρα και μικρή διάρκεια.

Δεν πετάει η ομάδα!!!


Προβληματική τείνει να καταντήσει η λειτουργία της Ε.Γ της Π.Ο.ΑΣ.Υ, από τα δεκατρία μέλη της Ε.Γ , ελάχιστα μέλη της έχουν παρουσία κάποιες εργάσιμες μέρες την εβδομάδα και να "δουλεύουν" πάνω στα προβλήματα των Α'Βαθμίων Ενώσεων και των συναδέλφων όλης της Χώρας.

Τέσσερα η πέντε μέλη της, όλο τα ίδια και τα ίδια πρόσωπα συναντάει κανείς στα γραφεία της Π.Ο.ΑΣ.Υ .

Δυστυχώς όμως οι "συνήθεις απόντες" και οι "συν αυτώ" αντί να φροντίζουν όπως καταστατικά έχουν υποχρέωση και να:
 "να συνδράμουν το έργο του Προέδρου....να παρακολουθούν όλες τις ενέργειες ,αποφάσεις ,παραστάσεις,ελέγχοντας την εκτέλεση αυτών αν είναι σύμφωνες με τις αποφάσεις του Δ.Σ.....την παρακολούθηση των διεθνών υποχρεώσεων .......με την συμμετοχή τους στις ομάδες εργασίας να εξετάζουν, εξειδικεύουν, διεκπεραιώνουν και τεκμηριώνουν τα θέματα που τους αναθέτουν....." 
Ώστε να είναι δυνατή και πλήρης η εύρυθμη λειτουργία της Ομοσπονδίας, αυτοί αναλώνονται και "τρώνε" τον χρόνο τους στην δημιουργία ευκαιριακών συσχετισμών και αμφισβήτησης όλων όσων έχουν φυσική παρουσία κάθε εβδομάδα - ακόμη και του Προέδρου - ασκώντας ατεκμηρίωτες κρίσεις , επικρίσεις και απευθύνωντας ανυπόστατες κατηγορίες.

Όμως τα επικοινωνιακά τεχνάσματα, οι βαρύγδουπες "κορώνες" κενού περιεχομένου όμως και ο "εποχιακός συνδικαλισμός"....δεν αντέχουν στον χρόνο, αλλά ούτε και στο σήμερα , οι συνάδελφοι είναι και νοήμονες και "ψυλλιασμένοι"......
Γεννάτε όμως και πλανάται ένα ερώτημα, τι υπηρετούν και τι εξυπηρετούν όλοι αυτοί που δημιουργούν αυτή την εσωστρεφή διαδικασία;;;Πάντως όχι τα συμφέροντα και την καλίτερη εκπροσώπηση των συναδέλφων.
Α.Σ.Π.Α