Παρασκευή 25 Απριλίου 2014

Διμοιρίες της Υ.Α.Τ. θα απασχοληθούν είκοσι οκτώ (28) ώρες, συνεχόμενες χωρίς ανάπαυση.......

Θεσσαλονίκη, 25 Απριλίου 2014
Αριθ. Πρωτ.: 71/2014
Η Ένωσή μας από χθες πληροφορήθηκε και ενέργησε για την κατάφωρη καταστρατήγηση ωραρίου που θα τελεστεί εκ νέου εις βάρος των συναδέλφων μας που υπηρετούν στη Διεύθυνση Αστυνομικών Επιχειρήσεων Θεσσαλονίκης.
Για άλλη μια χρονιά, εν όψει του τελικού ποδοσφαιρικού αγώνα κυπέλλου «ΠΑΟΚ- Παναθηναϊκός» που θα διεξαχθεί στην Αθήνα, έξι (6) διμοιρίες της Υ.Α.Τ. και τέσσερις (4) διμοιρίες της Υ.ΜΕ.Τ. θα απασχοληθούν είκοσι οκτώ (28) ώρες, συνεχόμενες χωρίς ανάπαυση, ενώ μέχρι χθες είχαν διαταχθεί σε υπηρεσία κανονικά. Φυσικά, οι δικαιολογίες που μας αναφέρθηκαν είναι χιλιοειπωμένες και γνωστές. Το προκάλυμμα όμως της κρισιμότητας ενός αγώνα και των πιθανών επεισοδίων που ίσως προκληθούν δεν πείθει πλέον κανέναν. Τα εργασιακά δικαιώματα είναι αναφαίρετα και η Ηγεσία οφείλει να αναλάβει τις ευθύνες της για την καταπόνηση τόσων εργαζομένων.
Δυστυχώς, από χθες καταλήγουμε να οδηγούμαστε «απ’ τον Άννα στον Καϊάφα» ψάχνοντας να βρούμε τον υπαίτιο όλης αυτής της ταλαιπωρίας. Ποιος όμως θα είναι ο ιθύνων εάν οι συνάδελφοι δεν καταφέρουν, προς απογοήτευση όλων, να επιτελέσουν την αποστολή τους λόγω της κούρασης και της ορθοστασίας τόσων ωρών; Γιατί όλα αυτά μειώνουν το αξιόμαχο κάθε Αστυνομικού, και είναι ανησυχητικό εάν δεν το αντιλαμβάνονται αυτοί που διατάσσουν τα μέτρα τάξης. 
Επειδή με λύπη μας διαπιστώνουμε ότι ανάρμοστες νοοτροπίες είναι βαθιά ριζωμένες στην Ελληνική Αστυνομία, ως ελάχιστη ένδειξη καλής θέλησης και ανταμοιβής για το έργο που θα προσφέρουν, υπερβαίνοντας εαυτόν οι συνάδελφοι, απαιτούμε βάσει του Π.Δ. 394/20014 αρ.1§4, η πρόσθετη παρεχόμενη εργασία να αφαιρεθεί από την διάρκεια της εβδομαδιαίας απασχόλησης αμέσως μετά την επιστροφή τους. 
Η Ένωσή μας σε συνεργασία με την Διοίκηση της Δ.Α.Ε.Θ. φρόντισε ώστε να υπάρξει η μεγαλύτερη δυνατή διοικητική μέριμνα.