Τρίτη 8 Απριλίου 2014

Περί αποφάσεως του ΣΤΕ

Τον περασμένο Ιανουάριο που η ΠΟΑΣΥ αποφάσιζε και κατέθετε στο Συμβούλιο της Επικρατείας την αίτηση ακυρότητας της Υπουργικής Απόφασης του Νοέμβριου του 2012 που είχε εκδοθεί κατ εξουσιοδότηση του Ν.4093/2012 βάση της οποίας εφαρμόστηκαν οι αναδρομικές περικοπές Αυγούστου -Νοεμβρίου 2012, ποίος άραγε το περίμενε ότι η αίτηση αυτή θα είχε τύχη; Ακόμα και οι ποίοι αισιόδοξοι δεν μπορούσαν να πιστέψουν ότι οι δικαστές του Ανώτατου Ακυρωτικού Δικαστηρίου στην Χώρα μας θα αποφαινόταν , (τουλάχιστον όπως διαφαίνεται από τις μέχρι σήμερα διαρροές μια και η απόφαση δεν έχει ακόμα δημοσιευτεί) ότι οι αναδρομικές περικοπές παραβιάζουν τις διατάξεις του συντάγματος της χώρας μας, θα πρέπει να ακυρωθεί και να επιστραφούν τα χρήματα που παρανόμως παρακρατήθηκαν σε δόσεις από τον Ιανουάριο του 2013 στους ένστολους.
Οφείλουμε να διευκρινίσουμε ότι δεν προσλήφθηκε ευθέως η συνταγματικότητα του Ν.4093/2012 ο οποίος επέβαλε τις επώδυνες μειώσεις στις αποδοχές μας που κατά μ.ο. ανήλθαν στο 23% των ετήσιων αποδοχών μας, καθώς εκτιμήθηκε ότι η απουσία συνταγματικού δικαστηρίου στην χώρα μας ,θα προκαλούσε την απόρριψη της και αυτή θα έπρεπε να προσληφθεί εμμέσως, όπως έγινε.
Και όμως. Οι δικαστές στάθηκαν στο ύψος τους και όπως όλα δείχνουν όχι μόνον ακυρώνουν την Υπουργική απόφαση αλλά και στο σκεπτικό της απόφασης θα αποτυπώσουν όπως διαφαίνεται την υποχρέωση της Κυβέρνησης να επιστρέψει στο μισθολόγιο που ίσχυε έως την 31.7.2012.
Πριν όμως δημοσιευτεί η απόφαση οι «παπαγάλοι» άρχισαν να μιλάνε «Μπούμερανγκ των δικαστικών αποφάσεων αύξησης των μισθών στο Δημόσιο» προσθέτοντας «ότι αν το Συμβούλιο της Επικρατείας βγάλει μια απόφαση και αυτή τελεσίδικη, το κόστος που θα προκύψει δεν μπορεί να καλυφθεί και θα αντιμετωπισθεί μέσα στην εισοδηματική ομάδα που την αφορά είτε με αύξηση φόρων είτε με μείωση δαπανών».
Προσπαθούν για μια ακόμα φορά να δημιουργήσουν «κοινωνικό αυτοματισμό» όπως ήδη έπραξαν με την «περίφημη αναδιανομή του πλεονάσματος του 2013» στα πλαίσια της «αποκατάστασης της αδικίας». Μόνον που ούτε αποκατάσταση της αδικίας είχαμε όπως διατείνονται ούτε και είχαν μιλήσει τότε για εισοδηματικά κριτήρια, που εξαίρεσαν ένα πολύ μεγάλο αριθμό Συναδέλφων μας. Απέναντι στην προσπάθεια αυτή να δημιουργήσουν τον «κοινωνικό αυτοματισμό» στους πολίτες της χώρας μας που νοιώθουν καθημερινά το βάσανο της αβεβαιότητας της εργασίας τους , οφείλουμε όλοι μας, ενωμένοι, να αντιπαραταχθούμε, υψώνοντας την φωνή μας απέναντι στους σημερινούς αλλά προγενέστερους Κυβερνώντες, που ακόμα και σήμερα εξακολουθούν να μην ντρέπονται που δεν αναγνωρίσουν ακόμα το αυτονόητο , δηλαδή την εργασία μας ως επικίνδυνη, αλλά και παρά τις δεσμεύσεις τους να μην «πειράξουν» το θεωρούμενο επίδομα της επικινδυνότητας , ειδικών συνθηκών , το μειώσουν κατά 10%. Δεν οφείλουν να ντρέπονται που ακόμα και το νυχτοκάματο των 2,93 μείωσαν κατά 45% σε ετήσια βάση;
Μα κυρίως οφείλουμε να πούμε ότι ποτέ δεν ζητήσαμε την συμμετοχή μας στο όποιο πλεόνασμα υπάρχει ,το οποίο είναι ευνόητο γιατί δίνεται παραμονές εκλογών στην χώρα μας , παρά μόνον το σεβασμό μας, που μπορεί να εκφραστεί με τον σεβασμό της απόφασης του συμβουλίου της Επικρατείας.
Αναμένομεν
Αντώνης ΖΑΧΑΡΙΟΥΔΑΚΗΣ
Αντιπρόεδρος ΠΟΑΣΥ

Δημοσιευμένο:http://askapoasy.blogspot.gr