Τρίτη 13 Νοεμβρίου 2012

Εκπαιδεύσεις Αστυνομικού Προσωπικού – Δεν χορηγούν έξοδα από την παγία προκαταβολή

Τρίτη, 13 Νοέμβριος 2012
-ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ
Αθήνα 13 Νοεμβρίου 2012
Αρ. Πρωτ.: 503/4/38β

Προς:1) Τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας
Αντιστράτηγο κ. Νικόλαο ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟ
Κοιν.: 1) Προϊστάμενο Επιτελείου Α.Ε.Α.
Αντιστράτηγο κ. Παναγιώτη ΦΛΗΡΗ
2) Προϊστάμενο Κλάδου Οικονομοτεχνικών και Πληροφορικής Α.Ε.Α.
Υποστράτηγο κ. Κωνσταντίνο ΤΣΟΥΒΑΛΑ
3) Διευθύντρια Δ/σης Οικονομικών Α.Ε.Α.
Ταξίαρχο κα Ιωάννα ΣΥΝΟΔΙΝΟΥ
4) Πρωτοβάθμιες Ενώσεις

Θέμα: «Εκπαιδεύσεις Αστυνομικού Προσωπικού – μη χορήγηση παγίας προκαταβολής»
Κύριε Αρχηγέ,

Με τα επισυναπτόμενο έγγραφα (υπ' αριθ. 315/2/23 από 26-10-2012 και υπ' αριθ. 438/2012 από 10/11/2012) οι Πρωτοβάθμιες Οργανώσεις μας, Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ηρακλείου και Αλεξανδρούπολης, καταγγέλλουν την ακολουθητέα τακτική της μη χορήγησης του προβλεπόμενου χρηματικού ποσού από την παγία προκαταβολή σε συναδέλφους μας που διατάσσονται να μετακινηθούν για να συμμετάσχουν σε σχετική με τα υπηρεσιακά τους καθήκοντα εκπαίδευση ή για ενίσχυση άλλων Αστυνομικών Διευθύνσεων. Απεναντίας μάλιστα και κατά παράβαση των υφιστάμενων κανονισμών οι δικαιολογούμενες αιτιάσεις των συναδέλφων μας που αδυνατούν να καλύψουν από τον οικογενειακό τους προϋπολογισμό το αναγκαίο χρηματικό ποσό (εισιτήρια μετάβασης- διαμονή κ.λ.π.) επέσυρε και την «μήνιν» των διοικούντων, όπως γλαφυρά αποτυπώνεται στα έγγραφα των Ενώσεων.

Κύριε Αρχηγέ,

Μεσούσης της πρωτοφανούς οικονομικής κρίσης είναι τραγικό κατά την άποψή μας να προγραμματίζονται εκ του προχείρου τόσο εκπαιδεύσεις και να διατάσσεται το προσωπικό να συμμετέχει, όσο και μετακινήσεις προς ενίσχυση άλλων Αστυνομικών Διευθύνσεων όταν δεν είναι εφικτό εκ μέρους της Υπηρεσίας να καλυφθούν τα στοιχειώδη.

Κατόπιν των προαναφερομένων είναι πλέον αναγκαία η επανεξέταση του τρόπου των εκπαιδεύσεων, των συχνών μετακινήσεων των συναδέλφων και η προσαρμογή τους στα οικονομικά δεδομένα του σήμερα προκειμένου να είναι σε θέση η Υπηρεσία να προσφέρει τα προβλεπόμενα από τους Νόμους και τις εγκυκλίους, ως άλλωστε έχει την υποχρέωση.

www.poasy.gr