Πέμπτη 11 Απριλίου 2013

Προβλήματα που διαπιστώθηκαν στην επίσκεψη του προεδρείου Ε.Α.Υ.Θ. στην Δ.Α.Ε.Θ.-Υ.ΜΕ.Τ.


Τετάρτη, 10 Απρίλιος 2013
Ρεπό, έλλειψη προσωπικού ,μέτρα τάξης στα δικαστήρια και πολλά άλλα προβλήματα διαπιστώθηκαν ύστερα από την επίσκεψη του προεδρείου στην Δ.Α.Ε.Θ.-Υ.ΜΕ.Τ.

-ΕΝΩΣΗ  ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
ΘΕΣ/ΝΙΚΗ   10/04/2013
Αριθ. Πρωτ.: 58/2013
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ  
Η 'Ενωση με τα μέλη του Προεδρείου – Διοίκησης του Διοικητικού Συμβουλίου της πραγματοποίησε, χθες 9/4/2013, συνάντηση με τους συναδέλφους και την ηγεσία της Υ.ΜΕ.Τ./Δ.Α.Ε.Θ., για την πλήρη ενημέρωση, καταγραφή και επίλυση των προβλημάτων και ζητημάτων, τα οποία απασχολούν το προσωπικό της Υπηρεσίας αυτής. Από πλευράς του Προεδρείου της Ένωσης παρευρίσκονταν ο Πρόεδρος ΠΑΔΙΩΤΗΣ Δημήτριος, ο Α' Αντιπρόεδρος ΔΡΟΣΟΣ Στέργιος, ο Β' Αντιπρόεδρος ΕΥΘΥΜΙΑΔΗΣ Πασχάλης, ο Γενικός Γραμματέας ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ Θεόφιλος, ο Οργανωτικός Γραμματέας ΤΣΑΪΡΙΔΗΣ Θεόδωρος και ο Αναπλ. Ταμίας ΑΛΕΞΑΝΔΡΙΔΗΣ Χριστόφορος, καθώς βέβαια και εκλεγμένοι Αντιπρόσωποι της Ένωσης Σίσκος Γεώργιος , Πεχλιβανάκης Ιωάννης,  οι οποίοι υπηρετούν στην Δ.Α.Ε.Θ.
Κοινή διαπίστωση, δυστυχώς, είναι ο μεγάλος αριθμός οφειλόμενων ημερησίων αναπαύσεων - ρεπό που σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία ανέρχονται κατά μέσο όρο σε 10 - 11 ημερήσιες αναπαύσεις για κάθε Αστυνομικό. Επίσης θέματα όπως η πιστή τήρηση του ωραρίου εργασίας που προβλέπεται απο τις διατάξεις του Π.Δ. 394/2001, η απαλλαγή από τα καθήκοντα της φύλαξης διάφορων στόχων όπως π.χ. τα προξενεία, το μη σπάσιμο των διμοιριών σε συνδυασμό με τον πολύ μικρό αριθμό συναδέλφων από τους οποίους απαρτίζονται οι διμοιρίες της Υ.ΜΕ.Τ., η οριστική διακοπή της διάθεσης Αστυνομικών της Υ.ΜΕ.Τ. για μέτρα τάξης, σε καθημερινή βάση, στα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης προς ενίσχυση της Υ.Μ.Δ.Θ., η ενίσχυση της παρεχόμενης εκπαίδευσης, η έλλειψη υλικοτεχνικής υποδομής, αλλά και διάφορα άλλα, απασχόλησαν την πολύωρη συζήτηση, μεταξύ των εκπροσώπων του συνδικαλιστικού κινήματος και των συναδέλφων μαζί με τη ηγεσία, που διεξήχθη σε πολύ καλό, φιλικό και συναδελφικό κλίμα.

Η Ένωσή μας θα κινηθεί, συνδικαλιστικά, σε κάθε επίπεδο, προς άμεση επίλυση των αρκετών και σοβαρών προβλημάτων που απασχολούν την πολυάριθμη Υπηρεσία της Υ.ΜΕ.Τ., η οποία βρίσκεται καθημερινά στην πρώτη γραμμή της μάχης εναντίον του εγκλήματος. Εξάλλου, άποψη μας είναι ότι στα διάφορα μέτρα τάξης στις συναθροίσεις, συγκεντρώσεις και αθλητικές συναντήσεις πρέπει, άμεσα, να μειωθεί ο άριθμός των διμοιριών που διατίθενται, διότι, κοινή διαπίστωση είναι, ότι δεν επαρκούν οι υπάρχουσες διμοιρίες για όλες τις ανάγκες σε συνδυασμό με τον τρόπο που τις χρησιμοποιούν, αφού πολλές φορές παρατηρείται υπερβολή και κατάχρηση στη χρησιμοποίησή τους. Τέλος, είναι αναγκαίο, να σταματήσουν οι μετακινήσεις εκτός Νομού Θεσσαλονίκης, γιατί η συστηματική μετακίνησή τους, δημιουργεί πολλά υπηρεσιακά προβλήματα στην περιοχή μας, αλλά και αρκετά προβλήματα σε προσωπικό, οικογενειακό και κοινωνικό επίπεδο για όλους τους συναδέλφους.   

Για το Διοικητικό Συμβούλιο της Ε.Α.Υ.Θ.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                 Ο  ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΠΑΔΙΩΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ                                ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ  ΘΕΟΦΙΛΟΣ

Αναδημοσίευση από την ιστοσελίδα της ΈΝΩΣΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ:
http://www.eayth.gr