Τρίτη, 6 Οκτωβρίου 2015

Προτάσεις για την συντηρητική εκπαίδευση του Αστυνομικού προσωπικού της Γ.Α.Δ.Θ.!Άρθρο του ΗΛΙΑΔΗ Αθανάσιου!

Δυστυχώς εδώ και αρκετούς μήνες έχει διακοπεί η συντηρητική εκπαίδευση των αστυνομικών της Γ.Α.Δ.Θ. λόγω της έλλειψης φυσιγγίων.
Θα μπορούσαμε όμως, αντί να κόψουμε τελείως την εκπαίδευση όλοι οι αστυνομικοί να κάνουν ξηρά προπόνηση στα όπλα, η οποία είναι ζωτικής σημασίας έτσι ώστε να μπορέσουν να αφομοιώσουν στον επιθυμητό βαθμό τόσο τον ασφαλή χειρισμό του οπλισμού τους αλλά και να έχουν τα επιθυμητά αποτελέσματα επί του στόχου.
Είναι γνωστό σε όλα τα συστήματα εκπαίδευσης ότι η ξηρά προπόνηση αποτελεί το σημαντικότερο κομμάτι αφού κατά την διάρκεια αυτής, εφοδιάζεται ο εκπαιδευόμενος με όλα τα απαραίτητα εχέγγυα, για την σωστή, ασφαλή και αποτελεσματική χρήση του οπλισμού του.
Επιπρόσθετα θα μπορούσαν να πραγματοποιηθούν και σενάρια αυτοπροστασίας τα οποία συνδυάζουν όλες τις θεματικές ενότητες της εκπαίδευσης.
Κλείνοντας, θα ήθελα να επισημάνω την αναγκαιότητα εξεύρεσης πόρων έτσι ώστε να επισκευασθεί και να επαναλειτουργήσει το FATS, το οποίο όλοι γνωρίζουμε πόσο σημαντικό εργαλείο είναι για τους εκπαιδευτές μας και πόσο μεγάλη είναι η συμβολή του στην άρτια εκπαίδευση των Αστυνομικών.

ΗΛΙΑΔΗΣ Αθανάσιος
Αντιπρόσωπος Π.Ο.ΑΣ.Υ.
Μέλος Α.Σ.Π.Α.