Παρασκευή, 7 Αυγούστου 2015

Τέρμα στις αδικίες!Άμεση αναγνώριση του επαγγέλματός μας ως επικίνδυνο και ανθυγιεινό!

                                                                                                                      Θεσσαλονίκη, 7 Αυγούστου 2015                        
Δυστυχώς, τις τελευταίες μέρες γινόμαστε μάρτυρες πολλών και άσχημων ειδήσεων που αφορούν τον κλάδο μας και τις συνέπειες που θα υποστεί με την εφαρμογή του τρίτου κατά σειρά μνημονίου.
Μετά την ταφόπλακα που έβαλαν στο ΤΕΑΠΑΣΑ εντάσσοντάς το στο ΕΤΕΑ και παρά τις προεκλογικές δεσμεύσεις για δήθεν κατάργηση του άρθρου 220 N.4281/14, τώρα θέλουν να δημιουργήσουν και Αστυνομία υπερηλίκων. Η αύξηση των ορίων ηλικίας και η θέσπιση του 62 έτους ως υποχρεωτικού έτους
θεμελίωσης σύνταξης  είναι πέρα για πέρα παράλογη και μας βρίσκει κάθετα αντίθετους.
Αλγεινή εντύπωση μας προκαλεί επίσης, το γεγονός ότι κανένας δεν δείχνει την απαιτούμενη διάθεση  για την αναγνώριση του επαγγέλματος μας ως επικίνδυνο και ανθυγιεινό .Ένα πάγιο και πέρα ως πέρα  δίκαιο αίτημα μας, που θα έβαζε άμεσα φρένο και σε όλες αυτές τις παράλογες απαιτήσεις για το ασφαλιστικό και τα όρια συνταξιοδότησης των Σωμάτων Ασφαλείας. Σε όσους έχουν και την παραμικρή αμφιβολία περί της ορθότητας του αιτήματός μας, μία ματιά στον μακροσκελή κατάλογο των πεσόντων εν ώρα υπηρεσίας Αστυνομικών θα τους δώσει την απάντηση. Όσο για τις τυπικές ερωτήσεις στην Βουλή για το εν λόγω θέμα δύσκολα μας πείθουν για τον αγνό και όχι ψηφοθηρικό σκοπό τους.
Η Ομοσπονδία μας σε μία σειρά συναντήσεων με όλους τους αρμόδιους φορείς έθεσε επακριβώς τα παραπάνω θέματα ζητώντας άμεσα λύση. Χθες, μετά και την έκτακτη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Γραμματείας καλεί όλους τους συναδέλφους σε παναστυνομικό διαρκή αγώνα. Η Ε.Α.Υ.Θ. συντάσσεται και θα συμμετάσχει σε όλους τους αγώνες που θα αποφασισθούν, δυναμικά και μαζικά.
Επειδή όμως ο χρόνος και τα γεγονότα τρέχουν και δεν πρέπει σε καμία των περιπτώσεων να εφησυχάσουμε, ούτε να παρασυρθούμε από την καλοκαιρινή ραστώνη και να βρεθούμε προ εκπλήξεων  η Ε.Α.Υ.Θ. προτείνει :
1)Άμεση σύγκληση Γενικού Συμβουλίου μέχρι την 20 Αυγούστου, ώστε να συζητηθούν και να αποφασισθούν τρόποι δράσης από όλα τα πρωτοβάθμια σωματεία τόσο σε τοπικό όσο και σε πανελλήνιο επίπεδο.
2)Πραγματοποίηση Πανελλήνιας συγκέντρωσης Σωμάτων Ασφαλείας πριν την ΔΕΘ στην Αθήνα. Για να σταλθεί ένα πρώτο και ηχηρό μήνα προς όλους.
Ο καιρός που ο μόνιμα αδικημένος Έλληνας Αστυνομικός αποδέχονταν αδιαμαρτύρητα τα πάντα με σκυμμένο κεφάλι έχει τελειώσει. Αναμένουμε  την άμεση  αποκατάσταση των  αδικιών σε αυτούς που πραγματικά δίνουν την ζωή τους για την δημόσια τάξη και ασφάλεια. Τις δίκαιες μεταρρυθμίσεις που το σύνολο του πολιτικού κόσμου παραδέχεται ότι πρέπει να γίνουν.
                       
                             ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ!


                                   Για το Διοικητικό Συμβούλιο

                  Ο Πρόεδρος                                              Ο Γεν. Γραμματέας

          ΠΑΔΙΩΤΗΣ Δημήτριος                                     ΚΑΛΕΥΡΑΣ Αλέξανδρος